Het aanbod

Sportspeeltuin

Vanaf het seizoen 2023 / 2024 is Flash gestart met de Sportspeeltuin. De Sportspeeltuin is een sport- en beweegles voor jongens en meisjes van 4 tot en met 6 jaar. Het is belangrijk dat kinderen van jongs af aan bewegen, want de basis voor een goede motorische ontwikkeling wordt al vroeg gelegd. Daarnaast is het ook bewezen dat kinderen meer plezier hebben in bewegen als ze motorisch vaardiger zijn. Daarom begint Flash Veendam de Sportspeeltuin.

Tijdens de lessen, die een halfuur duren, zijn de kinderen spelenderwijs bezig met alle grondvormen van bewegen. Uiteraard staat het plezier van de kinderen voorop. Omdat het vanuit de volleybalvereniging georganiseerd wordt, komt ‘volleybal’ tijdens de lessen ook zeker aan bod.

Interesse? De lessen worden op dinsdags gegeven in de Parkstadhal van 16.45 tot 17.15 uur.

Mini’s

Vanaf 6 jaar is het mogelijk om te beginnen met minivolleybal, vanuit de Sportspeeltuin is de doorstroom ook mogelijk. Bij de mini’s leer je stap voor stap op een speelse manier alle volleybaltechnieken. De mini’s zijn verdeeld in 6 niveaus. Waarbij het vangen in het begin centraal staat en waarbij er steeds meer toegewerkt wordt naar het echte volleybal. De trainingen worden gegeven door een hoofdtrainer met assistentie van jeugdspeelsters vanuit de vereniging.

Interesse? De trainingen worden gegeven in de Parkstadhal van 17.00 tot 18.15 uur op de dinsdag en donderdag.

ABC – jeugd

Na de mini’s stroom je door naar de C-jeugd, daaropvolgend de B-jeugd en tenslotte de A-jeugd. Bij de jeugd wordt er gespeeld met 6 spelers in het veld, i.p.v. 4 bij de mini’s. De jeugdcompetitie is vanaf ongeveer 12 tot 18 jaar. Regelmatig wordt er gekeken naar het individuele niveau van de leden, om iedereen op een passend niveau in te delen. Vanaf de C-jeugd, zijn indien mogelijk, de jongens en meiden gescheiden in competitieverband. Het kan wel voorkomen dat er een mixteam ontstaat, wegens te weinig jongens. De jeugdteams bij Flash trainen allemaal 2x per week en spelen 1x in de week op zaterdag de competitiewedstrijden.

Senioren

Vanaf ongeveer 18 jaar stroom je door naar de senioren. Bij de senioren wordt er net als bij de jeugd gekeken naar het individu. Hier worden ook passende teams gemaakt. Binnen de vereniging is het voor de heren en dames mogelijk om te spelen vanaf de 2e klasse tot aan divisie niveau. De seniorenteam bij Flash trainen over het algemeen 2x per week en spelen 1x in de week op zaterdag de competitiewedstrijden.

Recreanten

Ook bieden wij binnen de vereniging recreatief volleybal aan met toch wel heel veel strijdlust. Een leuke groep dames en heren door elkaar die vaak meedoen aan toernooien in de omgeving. Interesse? Kom gerust een keer kijken en/of meedoen op de donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Sorghvliethal.