Verslag MJT Doezum 2023

Meisjes A

Op de woensdag voor hemelvaart begon, zoals ieder jaar, het MJT in Doezum. Flash werd dit jaar vertegenwoordigd door twee meisjesteams: MA en MB. Met goed weer in het vooruitzicht reisden beide teams woensdag af naar sporthal De Leegens en zwembad de Woldzoom, waar op hun terrein gekampeerd werd. Nadat alle tenten waren opgezet, begon het toernooi voor beide teams woensdagavond al.

Flash MA bestond uit Eline, Feline, Loes, Lisa, Romee, Lisanne, Aylin, Elise, Maran, Nienke en Marit, met als coaches Geert en Leon. De meiden zaten in de poule bij het altijd sterke Dynamo Apeldoorn, Lycurgus, Orion en Dovo. Woensdagavond werd er afgetrapt tegen thuisclub Dovo. Waar de meeste meiden bij Flash de 18 jaar nog niet hebben aangetikt, waren de meiden bij Dovo dit al wel gepasseerd. Ondanks de verschillen in leeftijd, bood Dovo weinig weerstand en won Flash met 2-0.

De donderdag begon tegen Lycurgus. Door veel servicedruk won Flash de eerste set ruim, maar helaas bood Lycurgus in set twee door ook goed te serveren meer tegengas. Dit resulteerde in 1-1. De volgende tegenstander was Dynamo. Omdat Dynamo altijd hoog aangeschreven staat en ze hier vorig jaar nipt van hadden verloren, waren ze uit op revanche. De wedstrijd ging de hele tijd gelijk op en was enorm spannend. Harde en slimme ballen afgewisseld met scheidsrechterlijke dwalingen zorgden ervoor dat de spanning steeg. Maar ondanks alles speelden de meiden op een enorm hoog niveau. Zowel set een: 29-25, als set twee: 25-23, waren een prooi voor de meiden uit Veendam! De laatste poulewedstrijd werd gespeeld tegen Orion, deze werd vrij eenvoudig gewonnen met 2-0, waarin iedere speelster haar aandeel had. Hierdoor sloten de meiden de poule af op plek 1.

Vrijdag werden de poules opnieuw ingedeeld. De eerste tegenstander was Sudosa, om 8:50 uur stonden de slaperige meiden weer in het veld. Ondanks dat, werd de eerste set gewonnen. Helaas zakten ze iets weg waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1. Ditzelfde gold voor de wedstrijd tegen Alterno, wederom 1-1. Nog steeds niks verloren! Hierna was Olhaco aan de beurt. De meiden en coaches wisten dat dit een heel sterk team was en probeerden zich daar zo goed mogelijk op voor te bereiden. Maar helaas, de meiden waren moe en de energie liep per punt verder uit hun lichamen weg: 25-14 en 25-18 voor Olhaco. Door de andere resultaten was MA afhankelijk van Lycurgus-Alterno voor een plek bij de top 4. Als Alterno minstens een set wist te pakken, speelden wij weer tegen Olhaco voor een finaleplek. Zonder het langer te maken, Aterno pakte de eerste set en Flash was zeker van de top 4! Maar… de meiden wilden meer, maar wisten ook dat Olhaco weer op het programma stond. Gelukkig was er even tijd om op adem te komen: even slapen in de tent, lekker liggen in de zon of gewoon volleybal kijken. De meiden waren klaar voor Olhaco. Een veel beter Flash dan in de eerste wedstrijd, er werd gevochten voor iedere bal en alle meiden deden voor 110% hun best. Ondanks dit, was Olhaco wederom te sterk. Met 25-23 en 25-22 een veel beter resultaat dan de vorige wedstrijd tegen de meiden uit Hoogeveen. Dynamo en Sudosa zouden uitmaken wie zaterdag de tegenstander zou worden om plek 3/4. Dit werd Sudosa. Om 13:00 werd er gestart tegen Sudosa, onder aanmoediging van MB. Iedereen had “uitgeslapen” en dat viel te merken. Mooie aanvallen, goede verdedigende acties, mooie opslagen en enorm fanatiek. Hierdoor werd set 1 gewonnen met 25-17. Vanaf het begin van set 2, bleek dat 4:30 uur op bed toch te laat was. Waar Flash de druk in set 1 op Sudosa had, was dat in set 2 en 3 volledig omgedraaid: 18-25 en 6-15. Ondanks dat deze wedstrijd verloren werd, merkten de meiden later op de dag dat een 4e plek ook een uitstekend resultaat is. Door de blijdschap besloot bijna het hele team dat het tijd was om van de glijbaan te gaan in volleybaltenue en ook de coaches moesten het ontgelden. Alle meiden mogen trots zijn op deze knappe prestatie!

Meisjes B

MB werd vertegenwoordigd door Marij, Ajsa, Ioana, Noa, Lotte, Amber, Emina, Eline, Eline en nog een keer Eline, met als coaches Rachelle en Lisa. Zij speelden de eerste wedstrijd tegen Tjoba. We gingen goed van start en speelden de wedstrijd gelijk met 1-1. ’s Avonds was er natuurlijk feest en hoefden de meiden pas om 2:00 uur bij de tenten te zijn. Het was een erg koude nacht waardoor sommige meiden slecht sliepen.

Op donderdag hadden we pas onze eerste wedstrijd om 11:20 uur. Om 9:00 uur werd er al ontbeten, om MA aan te moedigen. Uiteraard liepen alle wedstrijden uit, dus begon onze wedstrijd ook veel later tegen Dynamo. Dynamo was erg sterk en goed op elkaar ingespeeld. Helaas verloren wij met 2-0. Doordat de wedstrijden zo ver uitliepen moesten wij meteen in het busje richting Marum voor onze volgende wedstrijd tegen Sudosa. Maar ook hier liepen de wedstrijden erg uit en hadden ze ook geen lunch meer voor ons. Gelukkig hebben de meiden wat kunnen eten in de kantine, want ze hadden echt wel trek gekregen.

Eindelijk begon de wedstrijd tegen Sudosa, wederom een sterke tegenstander en dat merkten we ook aan de punten. We stonden 13-18 achter toen coach Rachelle een time-out nam. Na deze time-out bliezen wij Sudosa omver. Na een grote inhaalslag door netjes te spelen, wonnen wij deze set! In de tweede set begon ook Sudosa weer netjes te spelen en verloren wij helaas. Maar toch gelijkgespeeld tegen zo’n sterke club! Hierna volgde de wedstrijd tegen Emmen. We hadden gehoord dat hier zelfs meiden in zaten die al divisie spelen. Maar ook hier lieten wij onze kop niet gek maken (ondanks dat Emmen dit wel degelijk probeerden, toch Noa?). De eerste set was voor ons en de tweede was voor Emmen, wederom een gelijkspel. Nu snel terug naar Doezum voor de teamfoto en het avondeten. De meiden hebben samen macaroni gegeten. Onze laatste wedstrijd zou om 20:30 uur beginnen tegen Dovo, uiteindelijk startten wij pas om 21:30 uur. We hadden veel aanmoediging van MA, waardoor wij begonnen te vliegen. Wij waren te sterk en klapten met 2-0 dik over Dovo heen. Hierna was er uiteraard weer tijd voor een feestje en hoefden de meiden pas weer om 2:00 uur bij de tenten te zijn. Iedereen was mooi op tijd terug, want de volgende ochtend zou de wekker weer om 8:00 uur gaan.

De meiden hebben deze nacht gelukkig beter geslapen, iedereen was lekker dik ingepakt, wat ook nodig was met deze kou. Om 9:00 uur samen ontbijten en daarna direct door naar onze eerste wedstrijd. We moesten tegen Grøndal (Denemarken). De meiden waren erg moe, maar ondanks dat waren we te sterk voor Grøndal, die erg veel fouten maakten. Wij hoefden pas om 16:20 uur weer te spelen in Marum. Maar MA moest spelen en wij gingen hun natuurlijk keihard aanmoedigen. We zaten met zijn allen bij elkaar en hadden een trommel geregeld. Onze aanmoediging bleef niet onopgemerkt want we staan zelfs in de krant!

Uiteindelijk was het voor ons tijd om naar Marum te gaan. De meiden vonden het wel allemaal een beetje spannend want we moesten tegen de nummer 1 en 2. Eerst tegen koploper Dinto. Er was veel publiek van Dinto en hier waren de meiden best van onder de indruk. Deze set verloren wij ook met 25-13. Ook de tweede set verloren wij helaas. Maar ondanks verlies, hebben we echt niet slecht gespeeld. De laatste wedstrijd moesten we tegen Zwolle, indrukwekkende meiden die ongeveer 2 koppen langer dan wij waren en goed op elkaar waren ingespeeld. Deze meiden deden van alles wat voor ons nieuw was: drietjes en omloopballen. Helaas waren ook zij te sterk voor ons en verloren wij deze wedstrijd ook.

Ze hadden ons beloofd dat we konden eten in Marum, maar helaas was dit niet zo. Hierdoor konden we pas laat in Doezum eten. De meiden hadden geen zin in wortels en doperwtjes en wilden graag pizza bestellen. Hier hebben ze lekker met zijn allen van genoten. We waren redelijk op tijd klaar dus het was al vroeg tijd voor een feestje. De meiden moesten wederom om 2:00 uur bij de tent zijn, maar mochten nog wel lekker buiten blijven zitten. Dit liep iets uit de hand en we zagen de sterren verdwijnen en de zon langzaam op komen. Oeps! Snel maar naar bed want om 9:15 uur zaten we weer met zijn allen aan het ontbijt.

Onze laatste wedstrijd begon om 10:10 uur. We speelden om plek 5/6 en moesten wederom tegen Emmen. De meiden begonnen ijzersterk en kwamen 18-23 voor te staan. Helaas kreeg Emmen een sterke service waar wij niks mee konden en verloren net. In de tweede set was bij ons de puf eruit en ook verloren wij deze set. Al met al een mooie 6e plek behaald op het toernooi!

We hebben hierna nog een frisse duik genomen in het water (met kleren nog aan!).

Ondanks dat je met een 4e en 6e plek geen prijs meeneemt naar huis, viel er toch nog een prijs de kant op van Flash. Eline Alders werd verkozen tot Laiverdje van het Publiek! Hiervoor ontving zij onder andere een grote teddybeer. Zij zal voor altijd terug te vinden zijn in het archief van het MJT.