NOJK 2023

Afgelopen zaterdag (25 februari) speelden twee jeugdteams van Flash de tussenronde van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) en deden daarmee een poging om mee te doen aan de finales van dit Nederlandse kampioenschap op 8 april. Jongens D (tot 12 jaar) was daarin het meest succesvol, zij gaan over 5 weken proberen een gooi te doen naar de Nederlandse titel.

Meisjes B

Meisjes B (14-16 jaar) speelden hun tussenronde in Sneek waarin zij in een poule van 5 achtereenvolgens speelden tegen Forza (Harfsen), VC Bolsward, Olhaco Hoogeveen en Prima Donna Kaas Huizen. Het team, onder leiding van coach Jessica Lamain, speelde de wedstrijden tegen Bolsward (25-12 en 25-9) en Huizen (25-16 en 25-11)  goed volleybal en kwam daar vrijwel nooit in de problemen. De wedstrijden tegen Forza (25-18 en 25-17) en met name Olhaco liet een ander beeld zien. Tegen Olhaco werd de eerste set ingeleverd (22-25) maar werd heel knap de tweede set toch binnengehaald (25-22). Drie winstpartijen en een gelijkspel leverde de eerste plek op in de poule, een knap resultaat. Om door te kunnen gaan naar de eindronde moest er ook nog een kruisfinale gespeeld worden tegen de nummer 2 van de andere poule, VC Zwolle. Een team met veel lengte en ervaring in de gelederen. Flash bood goed tegenstand en met name zorgde de moeilijke service van Flash vaak voor problemen bij de Zwolse dames, maar uiteindelijk werd het twee keer 25-17 voor Zwolle. Dit betekent dat Zwolle doorgaat naar de eindronde evenals VC Sneek dat de andere kruisfinales wist te winnen. Flash kan echter terugkijken op een geslaagd toernooi, poulewinst is absoluut knap en laat zien dat Flash beschikt over een talentvolle jeugd.

Staand vlnr: Gezinus Kruizinga, Sabrina Stoel, Romee Bos, Loes Vaatstra, Eline Gritter, Britt Nagtegaal, Jessica Lamain.
Zittend vlnr: Norah Frikken, Feline Smit en Esra Candan.

Jongens D 

Daar waar de meisjes al jaren een vaste waarde zijn op het NOJK is het voor de jongens vaak lastiger om een team uit te zenden naar deze toernooien. Er zijn gewoon weinig jongens die volleyballen, het was dan ook een opsteker voor de vereniging om een jongensteam op de been te krijgen voor dit toernooi. De jongens speelden in januari al een voorronde en gingen toen door naar deze tussenronde in Borne en het was erg spannend om te zien hoe ver zij zouden komen. Onder leiding van de ervaren coach Nermin Cosovic begonnen de jongens in hun poulewedstrijd met een gelijkspel tegen VV Utrecht. Daarna werd VC Zwolle met 2-0 aan de kant gezet gevolgd door wederom een gelijkspel, dit keer tegen Sudosa Assen. Dit leverde een tweede plek op in de poule waardoor kruisfinales tegen de nummer 3 van de andere poule doorslaggevend zou zijn voor het vervolg van het toernooi. Flash trof daarin Prima Donna Kaas Huizen en bleek hierin duidelijk de betere partij, tweemaal 25-16 voor Flash en daarmee gaan de jongens nog even door met hun toernooi. Op 8 april spelen zij dan de finale van de Nederlandse Kampioenschappen! Een uniek resultaat voor Flash dat uiteraard erg trots is op deze prestatie.

Sander Dijkstra (10), Hugo kruid (7), Koen boneschanske, Nermin Cosovic (coach)
Emin Cosovic (1), Leanne de Jonge (2), assistent-coach Feline Blaauw