Jongens D 4e van Nederland

4e plek op NK voor Flash zet het volleybal weer op de kaart in de provincie

Afgelopen zaterdag speelden de jongens D, geholpen door 2 meiden (categorie tot 12 jaar) in het Noord Brabantse Middelbeers de eindronde van de NOJK (Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen). In de voorrondes al was afgerekend met een flink aantal teams en kon Flash  zich opmaken voor een confrontatie met de beste 8 teams van Nederland.  Op vrijdag werd er al naar het zuiden afgereisd in een door de Winkler Prins beschikbaar gestelde bus, zodat er op zaterdag uitgerust aan de wedstrijddag begonnen kon worden.

Het toernooi was opgedeeld in 2 poules van 4 waarbij Flash het achtereenvolgens moesten opnemen tegen Apollo 8, Rijswijk en Spaarnestad, clubs met aanzienlijk meer leden dan Flash. De eerste twee wedstrijden werden door een goede focus en verzorgd spel gewonnen waardoor tegen Spaarnestad setwinst genoeg was om de 1e plaats in de poule veilig te stellen. In een spannende wedstrijd lukte dit waardoor Flash in de kruisfinales kwam te staan. Hierin moest Flash het opnemen tegen regiogenoot Sudosa Assen. In een enorm spannende eerste set kwam het pas laat tot een beslissing. Sudosa trok deze set, nadat Flash met 23-22 voor had gestaan, met miniem verschil naar zich toe, 23-25. De teleurstelling over het verlies van deze set was groot en zie dan als 11-jarige je hoofd maar eens koel te houden in een zaal met veel lawaai, trommels, gezang etc. Ondanks uitstekend spel van Flash won Sudosa ook de tweede set met 15-25 en restte de Veendammer formatie van coach/trainer Nermin Cosovic nog het spelen om de 3e en 4e plek. Hier was Spaarnestad opnieuw de tegenstander. In de poule eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel dus de teams waren erg aan elkaar gewaagd. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf Sem Schilt (4x wereldkampioen K1) nog een peptalk en de wedstrijd kon beginnen. De eerste set ging afgetekend naar Spaarnestad, 25-14, Flash pakte heel knap de tweede set met 25-19 waardoor een derde set de beslissing moest brengen. In deze set was het weer Spaarnestad dat uiteindelijk de meeste punten maakte 15-12.

Een 4e plek op een Nederlands Kampioenschap is voor de vereniging en het volleybal in de regio een enorme opsteker. De laatste keer dat Flash een team naar de eindrondes zag gaan dateert alweer van 2006. Het past overigens wel in de ambitie die de club heeft want sinds kort heeft Flash, net als Lycurgus en Sudosa/Assen, het predicaat Superclub. Dit is een samenwerkingsverband met de bond waarbij je je als club committeert aan het verder uitbreiden van de volleybalsport binnen de regio. Dit kan op allerlei vlakken, maar gezien de prestatie van de jongens ligt het voor de hand om het jongensvolleybal verder op de kaart te zetten. In veel gevallen kiezen jongens niet voor volleybal terwijl de kans dat je carrière maakt in het volleybal vele malen groter is, kijk bijvoorbeeld naar Alexander Brouwer en Robert Andringa.

Flash bestaat op 1 juli van dit jaar ook nog eens 60 jaar, het resultaat van de jongens maakt het dan ook extra feestelijk. Wil je ook komen volleyballen bij Flash, je bent van harte welkom!

Koen Boneschansker (3), Leanne de Jonge (2), Emin Cosovic (1), coach Nermin Cosovic,
Nick de Jager (8), Sander Dijkstra (10), Hugo Kruid (7). Achter Emin staat assistent coach Feline Blaauw.