Road to the Finals van Heren 1

Op zaterdagmiddag 9 september, buiten in het zonnetje bij de Sporthal, werd het startsein gegeven voor wat nu blijkt, ‘The Road to the Finals. Bij elkaar zittend werden de ambities voor het seizoen 2023 / 2024 uitgesproken. 1 ding stond als een paal boven water: De beker staat hoog op het verlanglijstje. De beker willen we winnen. In de competitie willen we zo hoog mogelijk eindigen (ik zeg, dat is aardig gelukt 😊) maar die beker……. Na het verlies van de finale 2 jaar geleden (wegens omstandigheden niet gek dat dat gebeurde) de pijnlijke uitschakeling van vorig jaar door Vovem’90 in de kwartfinale, wilden we nu met een nieuwe trainer/coach, weer in elk geval naar de finale.

Op donderdag 19 oktober begon de route naar de finale. Uit in Uithuizermeeden werd er met 3-0 gewonnen van G.A.V. Unitas. Relatief makkelijk werden de mannen van Unitas aan de kant geschoven. We waren nog niet op ons sterkst. Zoveel was wel duidelijk. Maar op routine werd de volgende rond toch bereikt.

Die volgende ronde werd gespeeld op dinsdag 12 december. Wederom uit, tegen mijn oude cluppie. Het 1e herenteam van Tyfoon was de tegenstander. Met aan de andere kant een aantal oud bekenden en oud Flashers, Melle de Roo, Arnoel Jansen, en voor de ouderen onder ons, Melvin de Graaf. Dat we nog niet helemaal lekker in het bekertoernooi zaten werd gelijk duidelijk. Met vrijuit spel, wist Tyfoon de eerste set binnen te halen. De koppen gingen bij elkaar. Dit kon ons niet gebeuren. Er moest uit een ander vaatje getapt worden. Gelukkig gebeurde dit ook en werden de 3 daaropvolgende sets redelijk makkelijk gewonnen.

De 3e ronde, tevens de 1/8 finale, zouden we eindelijk een keer thuis mogen spelen. Op 30 januari zou VC Bolsward de tegenstander zijn. Ik zeg inderdaad ZOU, want 3 dagen van te voren kregen we te horen dat ze niet kwamen. In korte tijd 4 blessures die ze niet op konden vangen en ook niet de kans zagen dit voor de verplichte speeldatum in te halen. Dus zonder te spelen door naar de kwartfinale.

Die kwartfinale volgde op dinsdag 13 maart in en tegen Set-up IJsselmuiden. Op papier tegen het 3e team, in de praktijk tegen een combinatie van heren 3 en heren 2. Die spelen namelijk allebei in de andere 3e divisie. Het tijdstip van spelen werd een uitdaging. 19.15 spelen……. Dat betekende mooi op tijd weg uit Veendam. De helft van het team besloot vooraf daar een hapje te gaan eten. De andere helft besloot direct vanuit het werk daarheen te vliegen. Uiteindelijk precies op tijd daar om te beginnen aan een uitstekende wedstrijd. Zelfs op zo’n afstand van Veendam hadden we de meeste toeschouwers op de tribune bij aanvang van de wedstrijd. Er zat 1 iemand op de tribune, en die was voor ons. Bernd, bedankt! We schoten uit de startblokken en wonnen de 1e set heel dik. Vanaf de 2e set werd het een echte wedstrijd en waren Set-up en wij aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk hebben we hem op routine er uit gesleept. Met een 3-1 overwinning konden we weer terug richting Veendam en op naar de Halve Finale!

Dan de halve finale. Dinsdag 16 april, in de Parkstadhal. Waar zal ik beginnen. Oh ja, ik weet het al…… WAT EEN SFEER!!!!!!! Wat een publiek. Fantastisch! Ik loop inmiddels al aardig wat jaartjes mee, en ook al vaker voor zoveel mensen en lawaai en aanmoedigingen mogen volleyballen en ik kan je verklappen, dat went nooit! FANTASTISCH. De wedstrijd zelf is misschien wel de beste wedstrijd geweest die we tot nu toe dit seizoen gespeeld hebben. Op een klein dipje in de 3e set na, hebben we geen moment het idee gehad dat we de wedstrijd zouden verliezen. Passend heel sterk, Mid onhoudbaar en de setjes lagen ook wel aardig. Gedragen door het publiek werd Dio Bedum vakkundig met 3-1 aan de kant geschoven en was de finale plek binnen gehaald. En als klap op de vuurpijl plaatste ook Dames 1 zich voor die finale. Hoe mooi is dat!

Dan de finale zelf. Op 11 mei om 15.30 in Wolvega. Tegen Vovem’90. Hier hebben dan de mogelijkheid om 2 cirkels van de afgelopen tijd rond te maken. Ten eerste hebben we hier een keer eerder een bekerfinale gespeeld, 13 mei 2017 werd op exact dezelfde plek de finale gespeeld tegen Krathos. Helaas hebben we die verloren. Nu dus de kans om op die plek alsnog de beker te pakken. Tegen het team dat ons vorig jaar heeft uitgeschakeld in de beker. Ook daar zit nog wel een appeltje die we moeten schillen. Overigens is Vovem de huidige bekerhouder. We hebben dus nog wat recht te zetten. Daarbij kunnen we natuurlijk wel wat support gebruiken. Dames 1 speelt tegelijkertijd, naast ons ook hun wedstrijd, dus de tribunes kunnen mooi rood gekleurd! We hopen dat er heel veel mensen richting Wolvega komen om er zo een onvergetelijke dag van te maken! Met 2 teams van 1 Club in de finale staan is natuurlijk al heel bijzonder, maar dat kan nog bijzonderder. Bij zijn is mee maken! Er zijn nog plekjes vrij in de bus 😊 We hopen daar veel mensen te zien.

Erik Heren 1