Veiligheidsbeleid

Voel jij je binnen je team niet fijn, omdat je het gevoel hebt te worden buitengesloten of gepest? Zijn er problemen in het contact met je trainer en/of leider of teamlid die je zelf niet met hen durft te bespreken? Zijn er andere problemen, waardoor je je niet altijd goed kan concentreren tijdens de training of een wedstrijd?

Een veilige omgeving voor iedereen

Flash is een volleybalvereniging waar iedereen zich veilig moet voelen. Binnen een veilige omgeving kun je met plezier volleyballen en je positief ontwikkelen. Word jij geconfronteerd met ongewenst gedrag, zoals pesten, agressie, discriminatie, seksuele intimidatie of andere ongewenste omgangsvormen? Praat er over met de vertrouwenspersoon.

Vertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon is het aanspreekpunt voor leden, ouders en vrijwilligers die te maken hebben met ongewenst gedrag.

De vertrouwenspersoon bij Flash heeft de volgende taken:

  • Luisteren naar de zorg, klacht of het probleem
  • In samenspraak met de persoon bepalen wat de te ondernemen stappen
  • Eventueel actief bemiddelen of zoeken naar een oplossing
  • Eventueel doorverwijzen naar hulpverlening

Wat kunnen we samen doen?

Alles wat je bespreekt met de vertrouwenspersoon is strikt vertrouwelijk. Samen overleggen jullie wat voor jou de beste oplossing is voor de situatie. De vertrouwenspersoon onderneemt alleen actie als jij daarmee instemt.

Heb je vragen of wil je iemand spreken? Stuur dan een bericht naar de vertrouwenspersoon. Wij zullen je bericht zorgvuldig in behandeling nemen.

Meer informatie over veiligheid binnen de vereniging vind je hier Veiligheidsbeleid Flash Veendam.