Gehavend dames 2 verliest van Veracles 4

Afgelopen zaterdag mocht dames 2, nog net met publiek, aantreden in de uitwedstrijd tegen Veracles. Flash (10e) en Veracles(12e) zijn inmiddels vaste bezoekers van de onderste regionen, dus dit was wel een wedstrijd met vele belangen. Flash moest het deze wedstrijd helaas wel stellen zonder vaste libero Danielle G. en om dat op te vangen nam de licht geblesseerde Paulien haar plaats in. Paulien is normaalgesproken een vaste waarde op de buitenaanval, dat gat werd opgevangen door Eline Gritter. Ook Marlinda heeft al weken last van een schouderblessure, zij is zeker niet optimaal inzetbaar. De verder fitte selectie begon de wedstrijd wisselvallig. Zoals veel vaker deze competitie wordt er eerst een behoorlijke achterstand opgelopen, daarna halen we deze met mooie punten weer in en dan aan het eind van de set kan het twee kanten op. Flash had zeker kans om de eerste set te winnen, de rest van de wedstrijd was dan mogelijk ook anders gelopen, maar helaas viel het kwartje niet onze kant op. Lotte speelde een goede wedstrijd en had door Carin meer bediend moeten worden aan het eind van de eerste set, wellicht was het dan anders gegaan. Nu kwam de buitenaanval er steeds niet doorheen en gingen de stadjers er met de winst vandoor (25-23) . Daarna leek het wel of er een donkere deken over de Veendammers was gelegd. Er lukte vrij weinig meer. Wanneer er aangevallen kon worden, de pass was in deze fase ook wisselvallig, was deze te slap of te voorspelbaar, waardoor Veracles vrij gemakkelijk een harde aanval op kon zetten en onze verdediging kansloos liet. Coach Harry liet Eline in de derde set invallen voor Lisa en Lisanne voor Carin. Het hielp helaas allemaal niks. Flash bleef achter de feiten aan lopen en liet nergens zien zich aan de onderste regionen van de hoofdklasse te willen onttrekken. Veracles had duidelijk een andere instelling en ging er volkomen terecht met 5 punten vandoor. Flash zakt hierdoor naar de 11e plek en moet zich inmiddels wel zorgen gaan maken over het vervolg van de competitie. Hopelijk gaan de blessures niet te lang duren en kunnen we volgende week thuis toch nog iets uitrichten tegen Vios (4e). Wel zonder publiek, dat is toch ook wel echt balen, dat zouden we wel goed kunnen gebruiken. Maar goed, ook dan is de bal rond en moet deze bij de tegenstander op de grond, daar verandert niks aan. We gaan er gewoon weer voor!

Nog geen reacties op bericht: "Gehavend dames 2 verliest van Veracles 4"

    Wil je reageren?