Eerste winst Dames 2 een feit

Flash D2 zakte vorige week na de 4-0 nederlaag tegen Extudiantes naar de laatste plek van de hoofdklasse A. Ondanks dat er van elk team voor Extudiantes een of twee sets waren gepakt, bleef een winstpartij steeds uit en dat betekent dat je op enig moment de rode lantaarn toegeschoven krijgt. Dit ding staat ons eigenlijk niet. Daar willen we zo snel mogelijk vanaf, zeker omdat we al een aantal goede wedstrijden hebben gehad waarbij je kunt stellen dat dit wel het niveau is waar we thuis horen. Een keertje winnen zou dan toch prettig zijn. SetUppers was afgelopen zaterdag de tegenstander, een jong team dat getraind wordt door een oude bekende van Flash, Henk Koops. Bij Flash ontbraken Lisanne en Lisa en werden vervangen door Danielle Baarda en Eline Gritter. Het werd een serveer/pass wedstrijd met af en toe lange rally’s en vechtvolleybal. In de eerste set pakte Flash vrij snel een grote voorsprong door een uitstekende, geplaatste, lastige service. Met name Nicole en Lotte waren daarin aardig op dreef. De voorsprong bleek wel nodig, in de loop van de set kwam SetUppers steeds dichterbij maar uiteindelijk harkte Flash de set binnen, 25-19. De tweede set ging lang gelijk op. Er werden over en weer fouten gemaakt maar ook hier was de service het grootste wapenfeit. Flash trok aan het langste eind met 25-21. Over de derde set kunnen we heel kort zijn. SetUppers was de weg volledig kwijt, daar liep helemaal niks. Paulien kwam in de vierde rotatie voor het eerst aan service en deed dit tot het einde foutloos, 25-9. Daarbij mag ook zeker vermeld worden dat Lianne Wolda weer eens een lekker pot aan het spelen was, zij ramde er bij het net en achter de 3 meter lustig op los. In de vierde set besloot Harry om 3 wissels toe te passen, Marleen voor Marlinda, Eline voor Nicole en Danielle voor Carin. De flow van de derde set viel toen wel wat weg. Set Uppers rook een kans op in ieder geval een punt en pakte deze met beide handen aan, 17-25. Ondanks dat toch 4 punten voor Flash waardoor de rode lantaarn in ieder geval voor een week naar Veracles verhuist. Deze dames zien wij volgende week in Groningen, aan ons de taak ervoor te zorgen dat de rode lantaarn daar zijn kampement mag opslaan voor de rest van het seizoen.

Nog geen reacties op bericht: "Eerste winst Dames 2 een feit"

    Wil je reageren?