Flash Veendam heren 1 – Sudosa Desto heren 3

Afgelopen zaterdag trad heren1, met een uitgedunde selectie aan tegen het 3e herenteam van Sudosa Desto. Doordat er 2 midaanvallers geblesseerd zijn en er 1 buitenaanvaller op vakantie, moest er door coach Patrick Horlings geschoven worden met de positie’s. Gelukkig heeft diagonaalaanvaller Jasper vroeger op mid gespeeld, dus die was bereid de positie in te vullen. Dit deed hij met verve. Daarnaast zat onze super-sup Daniel van heren 2 ook op de bank als wisselspeler.

Dan de wedstrijd zelf. Flash schoot uit de startblokken en verschafte zich een uitstekende voorsprong. Deze werd met goed degelijk spel vast gehouden tot het einde van de 1e set. Die ging dan ook verdiend naar Flash. Het begin van de 2e set was gelijkwaardiger. Sudosa deed goed mee en bij Flash werd het een tandje minder. Tot aan ‘the Big Points’. De heren waren precies op tijd bij de les en op het einde van de set werden de punten ineens makkelijk binnen geharkt. Ook de 2e set werd in Veendams voordeel beslist.

Dan de ‘beruchte’ 3e set. Niet achter leunen, we hebben nog niets. Gelukkig wisselde Sudosa wat ervaren krachten uit het team voor jonge talenten. Die bleken heel hard aan te kunnen vallen alleen maakte ze ook heel veel fouten. Geen vuiltje aan de lucht voor Flash. Toch ging het aan het einde van de set nog bijna mis. ‘Allrounder’ Jasper, u weet wel, die eigenlijk diagonaalaanvaller is, maar nu op mid stond, ging even lelijk door z’n enkel. Even paniek, snel tape erom en nog de set uit spelen. Gelukkig was de voorsprong in deze set groot genoeg en werd ook deze binnengesleept.

In de 4e set wisselde coach Patrick Daniel voor Michael. Mocht het op de mid positie niet goed gaan met de blessure, kan Michael daar ook altijd nog spelen. Gelukkig was dit niet nodig. En ook Daniel deed het naar behoren. Flash nam gelijk een paar punten voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Met degelijk spel werd de 4e set ook gewonnen. Zo stond er na nog geen 1,5 uur volleybal een duidelijke 4-0 overwinning op het bord. Heren 1 blijft hierdoor koploper in de hoogste regionale volleybalklasse, de 3e divisie. Dinsdag 26 oktober staat er een bekerwedstrijd thuis op het programma tegen Exstudiantes. Aanvang wedstrijd: 20.30

Nog geen reacties op bericht: "Flash Veendam heren 1 – Sudosa Desto heren 3"

    Wil je reageren?