Super comeback Dames 2 resulteert net niet in winst

Dames 2 mocht weer naar Beijum. Zowel Lycurgus 2 als Lycurgus 3 zitten bij ons in de poule. Lycurgus 2 leverde ons 2 punten op, misschien zit er nu wel iets meer in. Vooraf had Lisanne zich helaas ziek gemeld en was er geen andere spelverdeler beschikbaar om Carin eventueel af te wisselen dus we moesten maar zien hoe ver we zouden komen. Naast Carin begon coach Harry met Lianne, Marlinda, Marleen, Nicole, Paulien en libero Danielle. De 1e set ging gelijk op. Tot ongeveer 12-12….daarna stokte de machine, werden er veel fouten gemaakt en in een mum van tijd eiste Lycurgus de eerste set op 25-15. In de tweede set kwam Lisa binnen de lijnen (Nicole nog steeds last van haar voet), dit resulteerde in wat sneller spel en de set ging dan ook gelijk op. Ondanks dat ging deze set met 25-23 naar Lycurgus, weer zo’n spannende set die net niet onze kant op gaat (de 34-32 van vorige week tegen Donitas zat nog vers in het geheugen). In de derde set speelde Flash zoals dat eigenlijk altijd zou mogen. Er werd gegaan voor elke bal, de pass lag lekker, de aanval kon goed zijn gang gaan en aan het eind stond er een 25-21 winst voor Flash op het scorebord. Mooi, op naar de vierde en vijfde set…zou je zeggen. De start van de vierde set….daar willen we het eigenlijk niet over hebben….oke, klein beetje dan….het kwam er op neer dat niks meer ging, een 9-0 (!) voorsprong voor Lycurgus was het gevolg. Geen beste start voor een ploeg dat nog wel een vijfde set zou willen….maar…het zorgde ook wel voor wat boosheid en het besef dat we het onnodig aan het weggeven waren. Dat kan twee kanten op…of het gaat nog slechter en sta je snel onder de douche, of je probeert punt voor punt er toch nog wat van te maken. Toen het eerste punt eenmaal binnen was, was dat de strategie. Een gat van 9 punten is lastig te dichten, maar niet onmogelijk. Bij 23-21 stond Flash nog steeds achter en op 24-23 kreeg Lycurgus een setpunt voor de wedstrijd. Was de comeback dan voor niks geweest? Lianne besloot met een keiharde smash, de verdediger kon gewoon niet meer wegspringen, dat het genoeg was. Marlinda ging daarna serveren voor Marleen en deed dat zo lastig dat Lycurgus geen pass meer bracht, hun 9-0 voorsprong verkwanselde en er een vijfde set kwam. Flash zette aanvankelijk de goede serie voort in set 5. Met 8-6 voorsprong werd er gewisseld van veld en met 13-11 voorsprong ging Marlinda weer serveren voor Marleen. Maar ja, niet alle sprookjes eindigen met en ze leefden nog lang en gelukkig en wonnen de vijfde set…Carin gleed midden in de rally uit over een zweetplek (waarschijnlijk die van haarzelf) en waar de scheids ook een dubbelfout had kunnen geven kreeg Lycurgus het punt. Met wat geklungel in alle daaropvolgende rally’s was het Lycurgus die aan het langste eind trok, 15-13. Uiteindelijk mogen we niet klagen, de vierde set hadden we heel makkelijk kunnen inleveren maar het gevoel dat er meer te halen was bleef nog lang hangen. Coach Harry was wel weer tevreden met de getoonde vechtlust en het spel van onze buitenaanvallers (Lisa, Paulien en Lianne) was vandaag dik in orde. De mids hadden een lastige pot met een goede blokkering tegenover zich maar ook daar kunnen we weer mee verder. Volgende week weer lekker thuis, de nummer 2 Olhaco is dan de tegenstander. We voorzien weer een lange wedstrijd met hoge setstanden….

Nog geen reacties op bericht: "Super comeback Dames 2 resulteert net niet in winst"

    Wil je reageren?