Meisjes C stranden in voorronde NOJK

Terwijl de andere NOJK teams in de regio hun voorronde mocht spelen, mochten de MC afreizen naar Denekamp. Denekamp? Ja, Denekamp, in de regio Ootmarsum, vlakbij de Duitse grens ongeveer anderhalf uur rijden. Dat deerde natuurlijk niet. De dames (Loes, Eline, Norah, Elise, Marit, Britt, Esmee, Aylin en Esra)

en coaches Saar en Margrietha waren op tijd bij de parkeerplaats van de Parkstadhal waar de MD nog even succes gewenst werd. De heenreis verliep via Duitsland en rond 10 uur waren we allemaal in de Dorper Esch een zojuist gerenoveerde sporthal met een prima kantine, zonder prullenbakken. Om 11 uur stond de eerste wedstrijd op het programma tegen Devoko, de thuisploeg. Een goed op elkaar ingespeeld team bestaande uit voornamelijk 2e jaars C meiden. Onze meiden waren zeker wel wakker maar moesten toch erg wennen aan de zaal, het licht en vooral elkaar. Een goede service van Devoko zorgde voor een onregelmatige pass aan Flash zijde waardoor er niet voluit aangevallen kon worden en de punten moeizaam bij elkaar kwamen. De eerste set ging dan ook met 25-13 naar Devoko. In de tweede set liet Flash zien dat ze zeker kunnen volleyballen. Er werd beter gepasst, verdedigd en Loes en Aylin zorgden een aantal keer voor een fantastisch blok aan de buitenkant. Echt van die ‘terugopjeneus’ blokjes waar Devoko niet erg op rekende. Het kwaliteitsverschil was echter wel duidelijk, maar met 25-21 was het een leuke set om het toernooi mee verder te kunnen. Tegenstander 2 was Dash uit Vorden. Ook een jong team en eigenlijk op alle fronten de mindere van Flash. De eerste set ging met goed volleybal met 25-11 naar Flash, de tweede set kostte veel meer moeite doordat onze dames erg slordig en nerveus gingen spelen. Uiteindelijk liep het met 26-24 toch nog goed af. Over de 3e wedstrijd kunnen we kort zijn . Het was niet onze wedstrijd. Tegenstander SetUp 65 hadden een paar leuke spelers in de gelederen maar zij hoefden niet alles uit de kast te halen om de winst binnen te halen. Bij Flash liep de pass niet en kwamen de aanvallen slechts bij vlagen goed door. De koppies gingen hangen en met setstanden 25-18 en 25-11 was dit een wedstrijd om snel te vergeten. Kruisfinales zouden dan alleen nog mogelijk zijn door Olhaco uit Hoogeveen met 2-0 te verslaan. Flash begon deze wedstrijd weer vol goede moed. Olhaco speelde om hetzelfde belang hetgeen resulteerde in een gelijkopgaande strijd. Het was een spannende set om te zien waarbij Flash helaas met 25-27 het hoofd moest buigen. De kruisfinales konden toen niet meer gehaald worden en moest er genoegen genomen worden met een 4e plek in de poule. De dames hebben wel weer heel veel geleerd, een gezellige dag gehad en de meesten uit dit team zijn nog 1ejaars wat betekent dat ze nog een heel jaar kunnen groeien (letterlijk en figuurlijk) en volgend jaar gewoon weer met de C’s mee kunnen doen maar dan met deze ervaring in de zak.

Nog geen reacties op bericht: "Meisjes C stranden in voorronde NOJK"

    Wil je reageren?