Flash D1 bekert weer verder

Afgelopen dinsdag stond voor de meiden van Flash D1 de 1/8 finale op het programma van de Regiobeker. Tegenstander was DIO/Bedum D1, die we in de competitie al een keer hadden verslagen. Kansen dus! De selectie was compleet, alleen waren midje Carmen en libero Daan niet helemaal fit. Coach Anghel had daarom uit voorzorg Florien aangesteld als vervangende libero met rugnummer 13 op het shirt. Zou dit geluk of ongeluk brengen? Met lekker veel publiek op de tribune kon de wedstrijd om 20.30 uur beginnen.

Aan het begin veel opslagfouten aan beide kanten en Flash was net even iets minder scherp dan DIO en zo ontstond er een klein gaatje in het nadeel van Flash. Daarna ging het beter lopen, we maakten meer eigen punten en trokken zo de stand naar 19-16. Daarna werd het toch weer spannend en helaas maakten we weer teveel eigen fouten: 23-25 voor Bedum. De kerstgedachte “wees lief en aardig voor iedereen” werd daarna overboord gegooid door het team. We gingen beter serveren, DIO ging minder passen en hierdoor liepen we weg naar 12-9. Om het spannend te houden lieten we DIO weer terugkomen en gingen beide teams daarna een tijdje gelijk op qua stand. Bij 19-19 kwam Britt aan opslag en die was er wel klaar mee. Een paar ballen later was het 25-19 en dus 1-1 in sets.

In de 3e set stond Flash alleen bij 1-2 achter, daarna kwam de voorsprong eigenlijk nooit in gevaar. Aanvallen maakten de meiden mooie punten, mede door een hoge opslagdruk in de passlijn van Bedum. Deze set serveerden we maar liefst 6 directe aces. Met goed volleybal pakten we deze set met 25-20. In de 4e set ging het tot 9-9 gelijk op. Daarna liep Flash weg naar uiteindelijk 21-17. Spellie Daantje serveerde ons naar matchpoint en toen volgde het hoogtepunt van de wedstrijd. Daantje wilde nog graag een ace! En dat lukte, zonder ook maar iemand of iets te raken landde de bal op het speelveld van Bedum. Maar eehhhh, moet de bal dan niet over het net heen Daantje??? In plaats van er onderdoor ??? Dat levert ons als team wel weer een rondje bitterballen op en papa Daantje zag de bui alweer hangen qua financiën.

Goed, het matchpoint moest natuurlijk nog wel even verzilverd worden en dat deden de meiden uiteindelijk met 25-20 en dus een mooie 3-1 overwinning. En daarmee geplaatst voor de kwartfinale waar D.B.S. D1 uit Balk de tegenstander is. Dit team staat aan kop van de 3e Divisie B en mag naar Veendam komen om met ons te vechten om een plekje bij de laatste 4 van de Regiobeker. Deze overwinning is echt een teamprestatie van zowel de meiden in en buiten het veld en natuurlijk de coaching. We zijn blijven vechten voor elke bal en dat was mooi om te zien. Complimenten voor het hele team zijn verdiend!

Een aantal dingetjes willen we jullie niet onthouden. De bingokaart was weer helemaal vol en dat leverde de meiden weer een doos snoep op. We hebben een midje die wel heel boos kan kijken wanneer ze een tegenstander heel hard afblokt en daarna heel stoïcijns voor zich uitkijkt. Onze dia van 3m80 kan toch in de drie slaan en midje Sanne wilde ons na de wedstrijd heel graag de inhoud van haar sporttas laten zien door deze inhoud op het veld uit te strooien. Nu even rust en lichaam & geest laten bijkomen. Dames 1 komt 7 januari ‘20 weer bij elkaar voor de 1e training van het nieuwe jaar om in de 2e helft van het seizoen te gaan knallen. Zaterdag 11 januari ’20 komt VC Sneek D4 op bezoek in Veendam. Wij wensen iedereen fijne dagen toe en zien jullie graag volgend jaar terug!

Nog geen reacties op bericht: "Flash D1 bekert weer verder"

    Wil je reageren?