Flash D1 pakt punten van de koploper

Na de 3-0 winst in de beker van vorige week donderdag en de 3-2 winst op DIO/Bedum van vorig weekend, mochten de meiden nu aantreden tegen de nr. 1 van de ranglijst: Stentor uit Haren. Een team met een bak ervaring, dus we zouden er volle bak in moeten gaan. Britt had haar griepmonstertjes weer weggejaagd en dus was iedereen aanwezig. Eerst nog even een nieuwe teamfoto maken in de inspeelshirts en de wedstrijdshirts, dat leverde een mooi heen-en-weer geren op van meiden tussen de koude hal en de sporthal. Na een rolletje volgeschoten te hebben, mochten de meiden uiteindelijk aan de slag.

’s Middags was er nog even paniek bij iemand die donderdag de ballen zou meenemen. Die was ze straal vergeten na de training. Hoe zou dat toch komen? Gelukkig was het ballenmeisje zo attent om de ballen in haar auto te leggen en ze mee te nemen. Nu maar hopen dat het vergeet-mij-nietje na de wedstrijd alle shirts heeft meegenomen en die gaat / laat wassen.

De wedstrijd dan maar: tot 5-5 waren het de netfoutjes, serve foutjes en technische foutjes die de punten op het bord opleverden. Hierna ging de teams echt volleyballen, helaas was Stentor hier net even wat sterker en slimmer in. De passing van Flash was niet voldoende en dus moest onze spellie hard werken om er goede setjes van te maken. Op eigen serve werd er niet voldoende druk gezeten zodoende kon Stentor makkelijk weglopen en de set binnenhalen met 17-25. In de 2e set een 3-0 voorsprong, toch? Ow nee, Stentor maakte die met 11 opslagen achter elkaar ongedaan (3-11). Die klap kwamen de meiden niet meer te boven en zo ging ook de 2e set verloren (15-25).

In de 3e set werd de opstelling omgegooid en Flash ging goed van start. Meer servedruk, een betere passing en vooral aan het net werden meer eigen punten gemaakt. Vooral in de side-out werden veel directe punten gemaakt waarna de voorsprong op eigen serve werd uitgebouwd. Onze meiden wonnen de set met 25-18 en dit goede gevoel werd meegenomen naar de 4e set. Ook nu een snelle voorsprong, alleen herpakte Stentor zich halverwege de set en liep ineens weg naar 11-14. Op eigen serve werd het weer 15-15 en daarna werd de set vakkundig uitgespeeld. Flash was net even iets beter in de aanval dan Stentor, won met 25-22 en trok de stand in sets dus gelijk.

De 5e set is meestal de kortste set. Het was Stentor die het tempo hoog hield en met de linker poot op linksvoor vele ballen scoorde. Bij 1-9 wisten wij pas weer te scoren. Vooral verdedigend was de koek op bij ons en de 5e set ging helaas verloren met 5-15. Even balen natuurlijk, maar 2 punten pakken van de koploper is natuurlijk een prima prestatie. En met die gedachte werd er later geproost in de gezelligste sportkantine van Groningen. Komende dinsdag gaan we internationaal, we spelen dan een oefenwedstrijd tegen RASPO Lathen van oud Flash D1 trainer Rob Hukema. En dan staat vrijdag de belangrijke competitiewedstrijd tegen Impala op het programma.

Nog geen reacties op bericht: "Flash D1 pakt punten van de koploper"

    Wil je reageren?