Eind goed al goed voor PRA Flash Veendam dames 3

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Olhaco Hogeveen op het programma.
Vooraf een lastige ploeg om in te schatten gezien de uitslagen en de stand. Het kon wel eens een lastige middag gaan worden.

Doordat twee speelsters van ons een weekendje Veluwe en Porto hadden geboekt, konden we twee bekenden lenen van Dames 1, namelijk Britt en Daniëlle Baarda. Beide meiden speelden vorig jaar nog bij ons in het team.

In het begin van de wedstrijd was het al snel duidelijk dat we flink aan de bak moesten. We hadden dit goed ingeschat. Olhaco had een paar lange meiden in het team met een goed blok. Daarnaast beschikten ze over een vrij lastige serve en gingen ze voor elke bal. In de 1e set gingen we gelijk op en gelukkig trokken we aan het langste eind. Deze set werd gewonnen met 25-21.

Helaas was de pit er een beetje uit bij ons in de 2e set. Er werd niet goed uit gedekt en/ of verdedigd, het enthousiasme zakte weg en hier maakte Olhaco dankbaar gebruik van. Deze set werd verloren met 21-25.

Gelukkig konden we ons herpakken in de 3e set. Olhaco maakte meer servefouten en aan onze kant werd er beter geserveerd. Dit blijkt toch bij volleybal een belangrijk wapen te zijn. We wonnen deze set vrij makkelijk met 25-17.

In de vierde set was het knokken. Olhaco had het blok erg goed staan waardoor het scoren voor ons lastiger werd. Ondanks dat we soms met drie meiden op de grond naast elkaar en bovenop elkaar lagen was het Olhaco die deze set won met 17-25.

De grootste tegenstander voor beide teams was overduidelijk de scheidsrechter. Hij had kennelijk zijn dag niet.

De 5e en alles beslissende set moest en zou gewonnen worden, hier waren we het met elkaar over eens.
En zo is het ook gegaan. We hebben laten zien waarom we op 1 wedstrijd na alles hebben gewonnen. Op alle posities werd er goed verdedigd en gescoord en de vechtlust was weer terug. We hebben deze set en daarmee de wedstrijd (collectief) verdiend gewonnen.

Wellicht had er een 3-1 winst ingezeten, maar uiteindelijk zijn we blij met deze overwinning. Eind goed, al goed!

Britt en Daniëlle bedankt voor jullie inzet en enthousiasme ?

Volgende week spelen we wederom om 16.30 uur een thuiswedstrijd tegen Smash uit Beilen. We hopen op een 4-0 winst (inleg in de pot ?)
Hopelijk kunnen we rekenen op jullie steun!
Tot dan!

Nog geen reacties op bericht: "Eind goed al goed voor PRA Flash Veendam dames 3"

    Wil je reageren?