Dio Bedum MB1 – Flash MB2

Zaterdag 19 oktober 2019

Flash en Dio staan samen op de 2e plaats; dan kun je een spannende wedstrijd verwachten.  Dit maken de dames waar. Flash MB2 kent een trouwe schare fans aan (groot)ouders. Vandaag moeten we met een klein clubje ouders, en niet de meest luidruchtige, opboksen tegen een tribune vol Dio-supporters die blijven roepen: ‘LET’S-GO-DIO, LET’S-GO-DIO’. Ik spoor de vader naast mij aan ook wat herrie te maken, maar deze trouwe fan maar meldt eerlijk: ‘dan heb je aan mij de verkeerde’.

Geïnspireerd door het filmpje van  Victor Mids van Mindfuck proberen we toch zoveel mogelijk positiviteit uit te stralen door in elk geval hard te applaudisseren. En daar hebben we reden toe!

Vandaag spelen: Meike, Laura, Kim, Sanne, Lisanne, Lisa en Maran (Marjolein is op vakantie).

Tijdens de eerste set is duidelijk dat de volleybalsters inderdaad aan elkaar gewaagd zijn. Een mooie smash van Laura en Kim maar het gaat nog steeds gelijk op. Dan wordt het 15-20 voor Flash en we lopen verder uit. Met een subtiele opslag maakt Laura punten, de dames voorin hadden hier niet op gerekend. De set eindigt met 16-25 voor Flash. Met achterstand beginnen we aan de tweede set, op de op de service van nr. 4 heeft Flash even geen antwoord. Na een mooie opslagsessie van Meike en goeie smashes van Kim aan het net gaat het weer de goede kant op. Maran smasht rechtdoor en we staan weer voor.  Dio komt nog even terug maar de set eindigt met een stand  van 21-25. Opnieuw gewonnen. Net als de vorige 2 sets beginnen de dames de derde set met een achterstand. Na een  een goeie smash van Sanne, een tikje over het net van Lisa komt  MB2 op voorsprong. Het blijft echter stuivertje wisselen en  met een stand van 21-21 gaat het weer goed tekeer op de tribune naast ons. Lisanne pakt een paar mooie ballen aan het net en gelukkig pakken we de set uiteindelijk met 22-25.

‘De bus naar Veendam vertrekt hoor!’, roepen de sympathieke/fanatieke Dio-ouders. We zijn inderdaad weg, want de vierde set verliezen we met 25-18, terwijl we zo mooi terug kwamen van na een stand van 3-10.

Nermin kon vandaag helaas niet coachen maar gelukkig nam Ron Alders de honneurs goed waar. Met dit mooie resultaat rijden we terug naar Veendam; zeker gezien het snotter en gerochel van een aantal volleybalsters! Flash MB2 staat tweede, helaas op grote afstand van de dames van MB1 van VC Sneek.

Lilian Hulzebos

 

 

 

Nog geen reacties op bericht: "Dio Bedum MB1 - Flash MB2"

    Wil je reageren?