Dames 1 bekert verder

Nadat Flash D1 eind september Animo ’68 D1 uit de beker had gegooid met een 3-0 zege, dachten de dames dat ze geplaatst waren voor de 2e ronde. Maar daar was ineens de Nevobo, ze hadden een foutje gemaakt door Lycurgus D5 te laag in de delen bij de beker. En die moest natuurlijk ook nog een 1e ronde spelen. En of het nu een loting is geweest, kop of munt, strootje trekken, dobbelen, wie het weet mag het zeggen, maar Flash D1 was de zogenaamde Sjaak om in die 1e-/tussenronde de tegenstander te zijn.

Het waren niet de eigenlijke speelsters van Lycurgus D5 die acte de préséance gaven, maar een mix van jeugdig talent. Deze meiden hadden dus niets te verliezen en gingen er volle bak in. Het werd een mooie en spannende pot met ups en downs aan beide kanten. Het ballenmeisje mocht voor het eerste op de bank plaatsnemen bij Flash D1 en dat vond ze best spannend. Om de spanning een beetje weg te nemen, kreeg ze van coach Anghel pen & papier en mocht ze streepjes zetten.

Lycurgus klapte er direct vol op. Met slimme ballen via het blok of langs de verdediging lieten ze Flash alle hoeken van de hal zien. Time-outs en wissels mochten niet baten en met 17-25 ging de 1e set naar de Groningse meiden. In de 2e set was het spel aan Veendamse kant beter. De servedruk was hoger en daardoor kon Flash zich beter instellen op de aanval en dan vanuit de eigen rally scoren. Het werd een spannend einde, maar vanaf 23-23 waren de laatste 2 punten voor Flash en stond de stand in sets weer gelijk.

In de 3e set was Flash de betere ploeg op het veld. Lycurgus werd direct onder druk gezet en aanvallend kwamen ze er niet meer door. Flash behield de ruime voorsprong en won de set met 25-15. In de 4e set waren de rollen omgedraaid. Flash maakte teveel eigen fouten, het was op een duur 8-19 voor Lycurgus. Onze dames vochten zich nog wel terug in de set, maar een eindsprintje kwam helaas te laat: 16-25 voor de andere kant en dus een 5e set. Ach ja, nu we er toch zijn………….

In die 5e set was het aan het begin close, bij 6-8 werd er van speelveld gewisseld en ineens was het 11-14 voor Lycurgus. Matchpoint werd weggewerkt en op eigen serve kwamen de dames weer terug tot 14-14. Spanning alom, het ballenmeisjes hield Peter Panda (de mascotte) stevig vast en ook de volgende rally werd gewonnen. Nieuwe serve, setje naar buiten waar net onze 3m80 aan blokkering stond. Daar waar in de gehele wedstrijd bijna geen blok scoorde, deed het blok dit nu wel: 16-14 en dus een 3-2 overwinning.

Applaus vanaf de tribune voor beide teams en dat was verdiend. Verdiend voor Lycurgus omdat ze het Flash moeilijk hebben gemaakt en voor Flash omdat zij bleven vechten tot het einde. Snel opruimen, een drankje doen en naar huis. Het was al laat intussen. Impala D1 is in de echte 2e ronde de volgende tegenstander, voor Flash weer een thuiswedstrijd. Datum en tijd moeten in onderling overleg nog afgesproken worden.

En avond later zagen de meiden en de begeleiding elkaar weer, in Assen werd lekker gegeten en ontzettend veel gelachen in eetcafé De Witterbrug. Volgende week dinsdag komt Rob Hukema met zijn Raspo Lathen D1 op bezoek voor een oefenwedstrijd, welke achter het scherm op veld 8 wordt gespeeld. Publiek is welkom, voor zitplaatsen wordt gezorgd. Dan even een weekje vrij en op donderdag 31 oktober 2019 is het vervolg van de competitie, thuis tegen Oranje Nassau D1.

Nog geen reacties op bericht: "Dames 1 bekert verder"

    Wil je reageren?