Flash dames 3 laat kabouterhoed thuis en zetten hun beste beentje voor in Coevorden

 

Kniebeschermers, handdoek, sokken; het ging allemaal in de tassen van de dames van dames 3 op zaterdag 21 september. Een nieuw jaar en dus ook een nieuw team. Met verschillende leeftijden; sommige al moeders, sommige nog niet eens volwassen. Een perfecte combinatie om naar Plopsaland te gaan sinds we toch al in Coevorden waren, maar dat misschien voor een andere keer.

Een team wat nog niet echt helemaal aan elkaar gewend is. Althans… in het volleybalveld dan, want ook al was de meerderheid er niet mee eens om bier mee te nemen wanneer je hypothetisch gecrasht bent met een vliegtuig (groot mysterie als je het mij vraagt). De liefde voor volleybal delen ze in ieder geval wel met elkaar. Want hoe ernstig een vliegtuigramp ook is, hoelang we daar ook zitten zonder eten of drinken of hoe gewond we ook maar zijn; een paar volleyballen in plaats van appels om te eten leek dames 3 wel toepasselijk. En dat biertje? Dat gaat er wel graag in na een wedstrijd hoor…

De eerste wedstrijd voor deze dames begon om 6 uur in Coevorden tegen 1899 Vonk dames 1. Pakkie aan en inlopen maar. De spieren waren opgewarmd en met blije koppies begonnen ze aan hun eerste wedstrijd.  Maar na 10 punten veranderde één van die blije koppies in een wat verzuurd en verdrietig koppie; wat onze lieve Carin hinkelde opeens naar de zijlijn vragend om een wissel. Het is ook al haar 34ste seizoen en tja dan kan alles soms even iets minder soepel gaan dan gepland (we worden allemaal ouder..) (grapje). Wat helaas geen grap is, is dat we deze set hebben verloren met 21-25.

Maar dit betekent natuurlijk nog helemaal niets en we konden de eerste set prima bijbenen dus met opgeheven hoofd begonnen we aan de tweede. Balletje hier, balletje daar en ook al moesten we nog een beetje aan elkaar wennen ging het overal vrij goed en we wonnen de set dan ook met 25-22.

Gelijkwaardig waren we in ieder geval wel aan elkaar. De tegenpartij rende van hier naar daar en hadden vele ballen, maar wij speelde slim en hadden zelf ook een boel leuke balletjes. Maar dit keer konden we er niet tegenop en we verloren we de set net met 22-25.

We moesten de set gewoon even sneller afmaken was de conclusie voordat we aan de vierde set begonnen. Zo gezegd zo gedaan (zo makkelijk zijn we dan ook wel weer) en we wonnen de set met 25-17.

Een leuk detail voordat we verdergaan is dat de tegenpartij een kapstok had, iets waar wij een beetje gek van opkeken. Wanneer er van set werd gewisseld namen ze dan ook keurig de kapstok met zich mee. Want een wedstrijd zonder dat je je jasje netjes kan ophangen is natuurlijk geen echte wedstrijd. Voor de vijfde en tevens laatste set vonden we het dan ook een goed plan voor onze entertainment en om onze tegenstander nog eventjes de dwarsbomen om te wisselen van kant. Zo’n kapstok is natuurlijk erg zwaar om te dragen en waarschijnlijk waren ze hier zo vermoeid van… Of een meer voor de hand liggende reden is natuurlijk dat wij gewoon beter waren dat we de wedstrijd hebben afgesloten met een 3-2 winst. Met 16-14 sprongen we elkaar in de armen en konden we voldaan naar ons bedje.

Nog geen reacties op bericht: "Flash dames 3 laat kabouterhoed thuis en zetten hun beste beentje voor in Coevorden"

    Wil je reageren?