De visie van de coaches van Flash Veendam MB2

Het zit er weer op; het seizoen voor MB2 is klaar en we zijn geëindigd met een mooie 4e plek. Minder mooi is wel een beetje dat we tot vandaag al een tijdje de 3e plek in ons bezit hadden maar op de laatste speeldag lukte het allemaal net niet tegen de rechtstreekse concurrent Annen. Maar goed, het is wat het is!

Ergens in september werd er een beroep gedaan op de ouders om te gaan coachen en moest hier dus over na gedacht worden. Voordat ik hier goed en wel wat van kon vinden was de mededeling van Patrick Nagtegaal: “ Oh ja, je weet het nog niet maar wij zijn ingeschreven om te gaan coachen”. Oké, dit moest even landen want na ruim 25 jaar in de basketbal wereld te hebben rond gelopen is volleybal toch net even “an other cook, an other biscuit”. Maar goed, coaching is coaching dus het zal vast wel goed komen. Buurman en Buurman coaching zijn de uitdaging aangegaan en door ons zelf gekscherend de Mourinho en Guardiola van MB2 te noemen (we hebben nog even getwijfeld om ons de Koos van Delden en Harry Gorens van MB2 te noemen maar om ons te vergelijken met deze twee top coaches ging zelfs ons wat te ver….) hebben we uiteindelijk een prachtig seizoen gehad. Dit is absoluut ook een groot compliment aan de dames van het MB2 team. De dames hebben het ons niet al te moeilijk gemaakt, ook al was het in sommige time-outs wel even smeken of ik alsjeblieft ook nog wat mocht zeggen omdat de dames al druk in gesprek waren. Uiteraard ging het dan vaak niet over spel in de wedstrijd maar oké. Ook kreeg het hart het soms tijdens de wedstrijd wat zwaarder te verduren maar is dit ook niet het lot van een coach?

De meeste credits voor dit mooie seizoen gaan absoluut uit naar Danielle Gorens! Danielle heeft de dames door middel van fantastische trainingen stuk voor stuk naar een hoger niveau gebracht. Ik weet dat sommige dames Danielle wellicht wel eens minder aardig hebben gevonden na de zoveelste zware training ( “Danielle haat ons……“) maar het resultaat van dit harde werken werd gedurende dit seizoen steeds beter zichtbaar, tot groot genoegen van ons als coachen maar zeker ook van de ouders die bijna alle wedstrijden, zowel uit als thuis) in groten getale aanwezig waren. Danielle, je hebt de dames een fantastisch jaar bezorgd en daarmee ons ook. Hartelijke dank hiervoor!

Komende dinsdag gaan we als team op de training de vierde plaats vieren met gebak omdat ook dit voor het team dat aan het begin van het seizoen erg aan elkaar moest wennen (er werden speelsters van drie verschillende team samengevoegd) gewoon een hele mooie prestatie is. Ik kan daarom ook alleen maar afsluiten met de volgende woorden: Sonja, Marit, Chantal, Sofie, Paula, Anniek, Esmee, Lynn, Marjolein en Benthe, namens Patrick en mijzelf heel erg bedankt voor dit mooie en gezellige seizoen!

Patrick Nagtegaal en Henk-Jan Eiten

Nog geen reacties op bericht: "De visie van de coaches van Flash Veendam MB2"

    Wil je reageren?