Ervaring rijker en illusie armer voor meisjes D op de NOJK

Afgelopen zaterdag streden meisjes D van Flash voor een plek bij de beste 8 teams van Nederland. Om hier te komen moest er in een poule van 4 minimaal een tweede plek gehaald worden om daarna via kruisfinales door te gaan.
De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Set Up Ootmarsum. De in geel gehulde tegenstanders oogden fysiek wat groter maar qua spel konden de dames van Flash er prima mee uit de voeten. De hele set stond Flash voor maar op de beslissende momenten werden er teveel fouten gemaakt en viel het kwartje de andere kant op, 24-26 verlies. Dat dit een flinke tegenvaller was mocht duidelijk zijn. Zo dichtbij setwinst en het dan op het laatst toch uit handen geven. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. De tweede set gaf dan ook een ander beeld. Flash liep steeds achter de feiten aan en ondanks behoorlijk spel werd ook deze set ingeleverd, 19-25. De volgende wedstrijd moest gespeeld worden tegen Apollo uit Borne. Het eerste damesteam van Apollo verloor vorige week nog de landelijke bekerfinale van Sliedrecht en ook bij de jeugd was duidelijk dat er daar goed aan de toekomst gebouwd wordt. Ook hier was het lengteverschil een lastig obstakel maar ook kwalitatief konden onze meiden het niet bolwerken, twee keer 13-25 was het resultaat.
Meer dan een derde plek in de poule zat er na deze wedstrijd niet meer in, de halve finales was dus het eindstation. Als laatste mocht er nog wel tegen Dash Vorden aangetreden worden. Een fysiek kleiner team maar wel een team dat heel hard werkte en veel ballen van de grond wist te halen. De Veendammer meiden hadden hier niet voldoende verweer op. De vermoeidheid begon ook toe te slaan en het beste spel was er wel een beetje vanaf. Met twee keer 12-25 werden de meiden naar huis gespeeld. Een illusie armer maar zeker een ervaring rijker, want wat kun je als volleyballer nog veel leren als je pas 10, 11, 12 jaar bent!
Coaches Margrietha Mulder en Lotte Meijer kunnen trots zijn op de meiden. Ze hebben in tegenstelling tot vorig jaar wel de halve eindstrijd gehaald en deze ervaring nemen ze weer mee voor de toekomst. Op naar volgend jaar!
Nog geen reacties op bericht: "Ervaring rijker en illusie armer voor meisjes D op de NOJK"

    Wil je reageren?