Flash MB ervaring rijker

Nadat het MB-team van Flash zich afgelopen 5 januari hadden geplaatst voor de halve finales van de NOJK, was het dit weekend dan zo ver. Net als de D-meiden mochten we op reis naar De Lutte, ergens in Tukkerland. Half 9 weg en na een rustige reis over de Duitse Autobahn kwamen we tegen 09.45 uur aan. Mooie ruime hal, maar helaas lieten de faciliteiten veel te wensen over. Een te kleine kantine en weinig tot geen zitplaatsen voor de toeschouwers. En die heb je bij jeugdwedstrijden toch best wel.

Als je in de Achterhoek speelt, weet je dat je gemiddeld zware tegenstanders tegenover je krijgt te staan. En dat bleek ook wel deze dag. De meiden kregen de opdracht om vooral lekker te spelen en te genieten en proberen er alles uit te halen. Daniëlle was er deze keer wel bij als coach. Helaas kon Lian dit toernooi niet spelen, maar ze was er wel de hele dag om de meiden aan te moedigen. Het toernooi kon beginnen.

Als eerste mochten we spelen tegen Havoc uit Haaksbergen. Zij waren al warm gespeeld en hadden net tegen finale-kandidaat Apollo 8 een setje weten te pakken. Ook nu kwamen ze goed uit de startblokken. Flash had moeite de ballen te scoren en hierdoor kon Havoc makkelijk een voorsprong pakken. Deze gaven ze niet meer uit handen zo verloor Flash de 1e set met 18-25. In de 2e set eenzelfde verhaal. Flash maakte teveel eigen fouten om het de tegenstander lastig te kunnen maken. Ook deze set ging naar Havoc: 17-25 en dus een 0-2 verlies. Even rust en genieten van de versnaperingen welke mede door het bestuur van Flash mogelijk waren gemaakt, dank daarvoor!

Om 13.00 uur was Apollo 8 uit Borne de tegenstander. Kelsey & Acelya kwamen nu in de basis voor Abby & Astrid. De midjes Isa & Laura, de buitens Vera & Britt en libero Floor bleven staan. Midje Annika bleef nog even aan de kant, genietend van haar chips, cola en bakken chocola. Deze wedstrijd tegen Apollo was de beste van de dag. Er werd hard gewerkt, gevochten voor elke punt en we maakten ook zelf de punten. In de 1e set kon Flash lang bijblijven, maar verloor deze toch met 21-25. In de 2e set hadden de meiden echt kansen om deze te pakken. Het was helaas net niet genoeg, bij 23-23 scoorde Apollo 2x en werd het nipt 23-25.

In de 3e wedstrijd een kleine omzetting. Vera haar knie begon weer op te spelen en dus kreeg ze rust. Isa ging van mid naar buiten en Annika kwam op mid. Tegen Dash uit Vorden lag de foutenlast te hoog en gingen de meiden helaas met 2x 12-25 onderuit. Hierdoor was een plek bij de 1e twee plekken buiten bereik en mocht Britt alsnog naar Veendam om daar met D3 nog een wedstrijd te spelen voor de competitie. De rest nam even rust en rond half 5 was Rivo uit Rijssen de laatste tegenstander. Zij hadden aan één setje genoeg voor de 1e plek in de poule.

Dat setje hadden ze snel te pakken. Ze speelden goed, serveerden sterk en hierdoor kon Flash aanvallend weinig neerzetten. Tel daarbij de eigen fouten op en een snelle 10-25 was een feit. Ook de reserves van Rivo speelden daarna in de 2e set met ons en opnieuw was er een snelle 11-25 en dus een 0-2 verlies voor de Veendamse meiden. Rivo werd 1e in de poule, Apollo 2e. In de andere poule werd Sudosa 1e en De Krekkers 2e. In de kruisfinales wonnen de beide nrs 1 van de nrs 2 en plaatsten zich voor de finaledag op zaterdag 30 maart.

Tevreden? Gedeeltelijk. Bij vlagen werd er goed gespeeld, maar je merkt duidelijk dat het niveau in de Achterhoek hoger ligt dan in het Noorden. En dan moet je echt vanuit je taken spelen en als je dat niet doet krijg je de ballen om je oren. We zien het als een goed leermoment en zijn weer een ervaring rijker. Vanaf nu gaat het vizier richting het einde van de competitie. De meiden en hun coaches bedanken alle meegereisde supporters voor de steun in welke vorm dan ook. De foto’s bij dit stuk zijn van mama Detty, die weer vele rolletjes heeft volgeschoten.

Nog geen reacties op bericht: "Flash MB ervaring rijker"

    Wil je reageren?