Acute Hulp Flash D2 vergeet zichzelf te belonen

Na het laatste verslag zijn er alweer 3 wedstrijden geweest. Flash mocht aantreden tegen de nr 3, Sudosa-Desto, de nr 1 Impala en de nr 6 Veracles. Dat het lastig is om punten te halen tegen Sudosa en Impala zit er van te voren gezegd wel in. Tegen Veracles zijn er wel kansen.

Na de winterstop is Acute Hulp Flash Veendam beter gaan spelen. Er werden wedstrijden gewonnen en de sfeer tijdens het spelen zit weer in de lift. Ook tegen Sudosa en Impala werd in elk geval twee sets goed gespeeld. We vergeten echter onszelf te belonen met een puntje in deze wedstrijden. Daarna is het elke keer mentaal lastig om door te knokken. Maar goed, niet onverwacht, dus na deze topploegen weer verder kijken.

Veracles stond afgelopen zaterdag op het programma. Danielle G heeft een kleine ingreep gehad aan haar knie en is deze wedstrijd niet beschikbaar, hopelijk gaat het herstel vlot en is ze er gauw weer bij. Leonie Q is door een knieblessure voorlopig niet meer inzetbaar. Acute Hulp Flash had mede hierom de beschikking over “jokers” Jessica, Marlinda en Carin, die na een zware pot ons nog kwamen versterken.

Dames 2 begon voortvarend met Sheralynn, Isa, Lotte, Leah, Leonie T, Lianne en libero Maureen en nam brutaal een voorsprong van een paar punten. Er werd goed geserveerd, lekker verdedigd en aangevallen. Door een goede service van de bezoekers waarbij Flash vervolgens lastig tot scoren kwam, kroop Veracles langszij. Men wisselde de spelverdeler, wat hun spel ten goede kwam en ineens stond er 17-25 op het scorebord. Puur kijkend naar de rallys en spelverloop was het verschil gevoelsmatig niet zo groot. Op naar set twee dan maar. Ook nu pakte Flash aan het begin van de set weer de voorsprong. Halverwege kwam Veracles dichterbij en ook nu maakte Acute Hulp Flash D2 het zichzelf moeilijk door Veracles weer dichterbij te laten komen. Om de beurt maakten de speelsters een foutje en dan gaat het hard…Toch toont het team mentale veerkracht en sleept de set binnen met 26-24.

Dit smaakt naar meer! Helaas mocht het in de derde set niet zo zijn en liep Flash deze gehele set achter de feiten aan. Ook nu was het werkelijke verschil in de eindstand (16-25) groter dan dat het aanvoelde. Veracles verdedigde ontzettend veel en er zijn wel 3 of 4 pogingen voor nodig om te bal op de grond te krijgen bij deze ploeg. Een foutje aan eigen kant is derhalve dan zo gemaakt. De strijd is echter nog niet gestreden en vol goede moed gaan de meiden er weer voor in de vierde set. Deze set heeft hetzelfde spelverloop als set 2. Een voorsprong opbouwen, om de beurt foutjes maken, Vercales die dichterbij komt en de teams gaan gelijk op naar de 25….

….En helaas voor Acute Hulp Flash D2 trekt Veracles aan het langste eind (23-25). Een zuur einde van een goede pot volleybal.

Acutue Hulp Flash D2 staat nu op de 11e plek in de hoofdklasse A maar houd zicht op de PD plek nr 10. Daarboven wordt het lastig. De bal is rond en we knokken er elke wedstrijd opnieuw voor.

We zijn nu twee weekenden vrij. Op dinsdagavond 26 februari komt Olympia op bezoek (aanvang 20.30 uur). Vorige keer wisten de meiden met 1-3 te winnen. En natuurlijk gaan we ook nu weer voor de volle winst!!

Nog even een puntje dat genoemd moet worden…Ons teamgenootje/assistent coach Christa en partner Rolf zijn ouders geworden van zoontje Hidde! Namens alle meiden nogmaals van harte gefeliciteerd en geniet van jullie gezinsuitbreiding.

Nog geen reacties op bericht: "Acute Hulp Flash D2 vergeet zichzelf te belonen"

    Wil je reageren?