Meisjes A NOJK strand, met zicht op de tussenronde, in de kruisfinale

Zaterdag 5 januari mocht het meisjes A NOJK team afreizen naar Het Anker in Zwolle om te spelen voor een plek in de tussenronde van de NOJK en zicht te houden op de eindronde.

Meisjes A, bestaande uit Fleur, Chantal, Carmen  (D1), Leah, Maureen (D2), Danielle (D3), Maria (D4), Isca, Hieke en Kirsten (MA1) en coaches Leonie en Marjon, kende een moeizame start van het NOJK. Niet altijd compleet getraind, pech met de inschrijving voor een oefentoernooi en helaas ook ziekte. Maureen kon niet mee met de toernooidag en meisjes A speelde als gevolg daarvan zonder libero. Ook Hieke was nog niet helemaal fit en was gematigd inzetbaar.

Na de reis eerst maar eens de hal bekijken. Een zaal met 3 velden, waarbij er op twee velden gespeeld werd. Konden we gelijk bij de concurrentie kijken; Lycurgus-Dalen. Dalen zou geen probleem vormen. Lycurgus wel.

Maar eerst maar eens omkleden, warmlopen en tegen Volco Ommen de eerste punten binnenhalen. De dames speelden niet slecht, maar niet op volledig kunnen in spel en beleving. Aan het einde van de eerste set werd er een goede service en dito rallyspel neergezet waardoor de 1e set met 28-26 werd binnengesleept. De tweede set liet een zelfde beeld zien waarbij een flinke voorsprong uit handen werd gegeven (24-26) en er 1-1 op papier stond. Eerst een pauze, dan tegen Dalen. Geen hoogvlieger dit toernooi en de 1e set werd dan ook simpel binnen gehaald (25-10). De tweede set werd er het een en ander gewisseld en kregen de Flash Dames het lastig. Coaches Marjon en Leonie wisselden wederom en uiteindelijk werd toch de 2-0 winst behaald(25-19).

Nu ging het erom spannen. Flash 3 wedstrijdpunten, Lycurgus 4 wedstrijdpunten. Om 1e te worden in de poule met directe plaatsing voor de tussenronde moest er met 2-0 gewonnen worden. Daarnaast in elk geval 1 set om de 2e plek binnen te halen zodat een makkelijker tegenstander zou worden geloot voor de kruisfinale.

Ma een flinke peptalk van de coaches gingen de meiden gebrand het veld in en dat was te zien. Er was veel inzet, spelvreugde en Lycurgus werd op achterstand gezet. Aan het einde van de set slopen er echter foutjes in en werd het nog spannend. Flash herpakte zich op tijd en won met 25-22 de eerste set. Nu de tweede nog. Nu was het Lycurgus met het momentum van de wedstrijd. Flash had tegen de floatservices van Lycurgus weinig antwoord en verloor met 16-25.

Dan maar de kruisfinale. De meiden werden moe, maar toch nog 1x opladen. Bas Autowas Voorsterslag Zwolle had net hun laatste poulewedstrijd achter de rug en afgesloten met winst waardoor zij door mochten als nr 3 van de andere poule. Blijkbaar waren zij hierdoor nog fit en alert. Flash moest na een lange pauze zich weer warmdraaien en warmspelen. Bas Autowas Voorsterslag Zwolle speelde een zeer degelijke pot en Flash kon niet meer de energie en fitheid vinden om de wedstrijd om te draaien. Beide sets werden met 22-25 verloren en was het einde NOJK voor meisjes A.

Conclusie van de dag is dat er qua volleybalcapaciteiten meer in had gezeten. Echter het teamgevoel dat je krijgt door langdurig met elkaar te trainen/spelen miste in deze groep. Samen naar een doel toe werken maakt dat je harder voor elkaar werk en samen plezier hebt in waar je mee bezig bent. Een leermoment.

De dag werd afgesloten bij de grote gele M, waar het zo druk was (met allemaal andere volleybalteams en ouders), dat we dat als team ook niet samen hebben kunnen afsluiten helaas. Maar het smaakte wel!

 

Nog geen reacties op bericht: "Meisjes A NOJK strand, met zicht op de tussenronde, in de kruisfinale"

    Wil je reageren?