Flash MB naar halve finales NOJK !!!

Laat ik het verslag beginnen met te zeggen dat ik zo ontzettend trots ben op deze groep meiden die zich geplaatst hebben voor de halve finales van de NOJK op 23 februari 2019. Ik heb het dan over Lian, Britt, Annika, Acelya, Abby, Astrid, Kelsey, Vera, Laura, Isa en Floor. Dat jullie na een slopende dag zo’n kruisfinale neer hebben kunnen zetten, respect meiden! En uiteraard wil ik mede namens deze meiden het publiek bedanken voor een hele dag aanmoedigen, dat heeft ons goed gedaan.

De dag begon een beetje in mineur, coach Daniëlle berichtte ons dat ze geveld was door de griep en niet mee kon. Balen natuurlijk. De rest vertrok rond 08.50 uur naar Nieuwleusen en rolde een uurtje later daar de parkeerplaats op. Coach Koos ging de administratie regelen, de ouders doken de kantine in en de meiden de kleedkamer van de mooie nieuwe sporthal. Eerst even een foto maken voor op de site en Facebook waar gedurende de dag live alles werd bijgehouden qua uitslagen etc. Daarna richting de hal waar we als eerste mochten spelen tegen Rovoc uit Roden.

Terwijl wij al lekker aan het inspelen waren, kwam Rovoc laat de hal binnen. Uiteindelijk konden we iets na elven beginnen. Flash startte wat stroef en dat bracht ons zelfs op een 7-9 achterstand. Niet nodig natuurlijk tegen een team wat normaal MB 1e klasse speelt. Na een time-out ging het niveau en het tempo omhoog en werd Rovoc in de 1e set naar een 25-13 verlies gespeeld. In de 2e set werd dit niveau vastgehouden en was er een snelle voorsprong. Hierdoor konden ook de meiden vanaf de bank ingezet worden zodat iedereen kon spelen. Flash won de 2e set met 25-11 en de wedstrijd dus met 2-0.

Na de pauze was DOVO/Hujades uit Doezum de tegenstander. Ook in deze wedstrijd was Flash de bovenliggende partij en ook nu werd van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de meiden vanaf de bank te laten spelen. Flash won de wedstrijd met 2-0 (25-11 en 25-13). Opnieuw een ronde rust, daarna stond de topper tegen Lycurgus op het programma. Vanaf het begin was het al duidelijk dat het tussen Lycurgus en Flash zou gaan om de 1e en 2e plaats in de poule. Werd je 1e, was je direct door en werd je 2e dan moest je tegen de nr. 2 van de andere poule spelen om nog één plaats in de volgende ronde.

Met alle respect voor de andere ploegen, we speelden eindelijk een wedstrijd op ons eigen niveau. Beide teams moesten vol aan de bak om de punten binnen te halen en gaven elkaar weinig toe. Het was Lycurgus die als eerste een gaatje sloeg van 3 punten. Die voorsprong werd goed verdedigd door hen, ondanks dat onze meiden er alles aan deden om zich terug te vechten. Vooral de serve was hierbij niet sterk genoeg en daar begint het vaak wel mee. Flash verloor de 1e set met 20-25. Dan de 2e set maar pakken en kijken naar het onderlinge resultaat. Een kleine voorsprong was halverwege de set weer weg. Opnieuw deden een paar kleine foutjes ons de das om, Lycurgus won met 25-22 de 2e set en de wedstrijd dus met 2-0. Dan maar gaan voor de 2e plek in de poule.

Die 2e plek moest veilig gesteld worden tegen VC 058 uit Leeuwarden. Hier hadden we in de voorbereiding ook al tegen gespeeld en toen wisten we te winnen. Omdat zij tegen Rovoc een setje hadden laten liggen, was voor ons nu 1 setje genoeg. Met 25-11 en 25-17 won Flash de wedstrijd en mocht het tegen de andere nr. 2 spelen om nog één plekje in de volgende ronde. Dat werd uiteindelijk De Bevers die op onderling resultaat met Impala 2e werd in hun poule. Flash Nieuwleusen, Vovem ’90 en VC Grijpskerk speelden daar geen rol van betekenis.

“Nog één keer alles geven, ondanks dat je moe bent en je je benen zo wat niet meer voelt”. Dat was de opdracht van coach Koos. Het was intussen 17.15 uur en de dag hakte er al lekker in bij de meiden. Het publiek van beide teams ging er eens lekker voor zitten en kreeg een spannende pot voorgeschoteld. Het eerste punt was een killblock “BOEM”. Flash startte heel goed, speelde netjes en verzorgd en maakte veel eigen punten. De voorsprong werd lang vastgehouden, maar toch kwam De Bevers weer terug in de set en maakte het weer spannend. Bij 23-23 stond het gelijk en het was Flash die de 2 volgende punten maakte: 25-23 winst. Die was binnen!

In de 2e set gaf De Bevers vanaf het begin vol gas. Dat leverde een 3-9 achterstand op voor Flash. Toch gaven onze meiden niet op en bij 22-23 waren we weer bij. De Bevers slaat een bal de tribune in, scheids geeft de bal uit maar wijst voor de opslag de andere kant op. Echt? Ja dus, in plaats van 23-23 werd het 22-24 en dus setpoint tegen. Die pakte De Bevers en dus moest een 3e set gespeeld worden. Coach Koos vroeg nog één keer alles: “beloon jezelf met een plek in de halve finale door deze set te winnen, jullie verdienen dit als team”. Zou het lukken?

Eerste aanval: punt. Zelf serveren en bij 8-1 wisselen we van kant. De Bevers kwam terug in de set. Was het de spanning, de vermoeidheid? De meiden pepten elkaar steeds op. Felheid in het veld en vanaf de bank, dit gaan we niet weggeven! Bij 13-10 eigen serve, ace en dus matchpoint. Nieuwe serve, er ontstaan een rally en De Bevers slaat de aanval in het net: 15-10 en dus geplaatst voor de halve finales! Heerlijk die ontlading in het veld en op de tribune. Feest aan Veendam-zijde en een dankbaar en respectvol applaus daalt neer vanaf de tribune voor beide teams. Detty maakt de overwinningsfoto en daarna zakken verschillende meiden van vermoeidheid op de vloer.

Als coach heb ik niet vaak meiden zo kapot gezien na een dag NOJK. Maar de beloning welke ze zichzelf hebben gegeven, vergoedt veel. Dit was een echte teamprestatie, van de meiden die alles gespeeld hebben tot de meiden die weinig gespeeld hebben. Ik kan hier alleen maar respect voor hebben en ben ontzettend trots op jullie! Nu eerst bijkomen en herstellen. Vanaf maandag gaat de focus eerst weer richting de 2e helft van de competitie en daarna richting 23 februari 2019.

Nog geen reacties op bericht: "Flash MB naar halve finales NOJK !!!"

    Wil je reageren?