MA1 pakt 2 punten van de nummer 2.

Afgelopen weekend stond de return tegen Lycurgus MA2 op het programma. In Groningen was het 1-3 geworden, mogelijkheden zat zou je zeggen. Lycurgus wilde eerst nog de wedstrijd verzetten, maar Flash speelde voor het eerst sinds de start van de competitie weer een thuiswedstrijd en wilde die zo graag spelen dat uitstel geen optie was. Met Momo op school, bleven er 10 meiden over om te starten om 12.00 uur. In de voorbespreking was gezegd: “we spelen en coachen voor de winst”.

Flash begon sterk, verrassend sterk. Weinig fouten en de punten zelf maken. Er was plezier, felheid en concentratie. Fijn om te zien dat de meiden het dus wel kunnen samen. Flash pakte direct een kleine voorsprong en gaf deze niet meer weg. Met 25-18 werd de eerste set verdiend gewonnen. In de 2e set eenzelfde beeld. Flash speelde prima, dwong de fouten af bij Lycurgus en nam weer een kleine voorsprong. Toch kwam Lycurgus weer terug en kwam bij 24-24 weer op gelijke hoogte. Flash bleef rustig, pakte de side-out en daarna direct ook het setpoint: 26-24 en dus 2-0 voor.

Gek genoeg leek het alsof sommige meiden dit genoeg vonden, terwijl we toch hadden afgesproken er de hele wedstrijd vol voor te gaan. Lycurgus rook bloed en gaf een snelle voorsprong niet meer weg. Met wissels en time-outs werd geprobeerd de meiden weer op de rails te krijgen, maar dus lukte helaas niet: 17-25 voor de Groningse meiden. In de 4e set was het helemaal weg. Pas bij een verschil van dik 15 punten kwam Flash terug en liepen de meiden de achterstand beetje bij beetje in. Helaas kwam deze sprint te laat en verloor Flash de 4e set met 14-25.

Goed, een 5e set dan maar. Die hadden we dit seizoen nog niet gehad. Beide teams hielden elkaar een tijdje bij, maar het was Lycurgus die bij veldwissel voor stond. Dit gaven ze niet meer weg (10-15) en zo verloor Flash de wedstrijd met 2-3. Is met 2-3 verliezen van de nummer 2 erg? Nee, op zich niet. Maar wel als je het gevoel hebt dat je de wedstrijd kunt winnen. De eerste 2 sets waren goed en dat niveau moet de andere sets ook vastgehouden (kunnen) worden door het team. De meiden zijn een stap op de goede weg, maar zijn er nog niet. Hier gaan we de komende weken hard aan werken. Komend weekend staan de meiden in Groningen tegenover Lycurgus MA1, de huidige koploper. Daniëlle en Maureen van D2 gaan de meiden coachen, coach Koos gaat deze keer met MB1 mee.

Nog geen reacties op bericht: "MA1 pakt 2 punten van de nummer 2."

    Wil je reageren?