MB1 pakt puntje van de nr. 2

Meisjes B1 mocht dit weekend aantreden in Hoogeveen tegen Olhaco MB1, de huidige nummer 2 van de ranglijst. Doel: proberen zoveel mogelijk puntjes afpakken. De laatste 2 wedstrijden gingen helaas verloren tegen M.S.K. en Thriantha en hier was echt wel meer te halen geweest. De meiden moeten nog sterker worden in het spelen vanuit een plan en de gemaakte afspraken nakomen. Tevens wordt er nog te ingehouden gespeeld en ontbreekt er bij een aantal nog het lef om voluit te gaan. Oftewel, bij een aantal moet er peper in de …. (verkrijgbaak bij alle supermarkten).

Goed, Carmen was er weer bij na een “ik ben niet lekker monstertje” te hebben verslagen en ook spellie Sanne is bijna weer volledig hersteld van haar enkelblessure. Op naar Hoogeveen met alle meiden dus, vergezeld met een groep supporters. Omdat coach Koos rond 13.00 uur met een vliegmasjien naar Bolsward moest om ook A1 te kunnen coachen, kwam Margreet hem vergezellen op de bank samen met een één of ander chips-etend stuiterballetje. De ouders gingen helemaal los op de muziek tijdens het inspelen (de tosti-band was er niets bij) en uiteindelijk konden we aan de bak.

Begon Olhaco nou zo goed of begon Flash nu zo slecht in de 1e set? Conclusie: Flash bakte er niets van en Olhaco ging er in no-time met de 1e set vandoor: 9-25. Nait best dus! Toch kreeg de basis van coach Koos de 2e set opnieuw een kans om het wel te laten zien. Hamerend op meer inzet, meer lef, meer lawaai, meer vechten, meer van alles eigenlijk werden de meiden het veld weer ingestuurd. Koekjes-ballen werden ineens harde ballen en de meiden vlogen van hoek naar hoek om de ballen van de vloer te halen. En ineens stond daar zomaar 25-20 op het scorebord voor Flash. Huh? Ja echt! De koekjes kunnen het dus wel.

Met een kleine aanpassing werd de 3e set gestart. Helaas konden de meiden het niveau van de 2e set niet vasthouden en ging deze verloren met 18-25. Ook in de 4e set leek het al snel klaar te zijn. Margreet nam het coachen over zodat Koos naar Bolsward kon vliegen. Ergens boven Meppel kwam een appje: “goed terug gekomen, helaas 23-25 verloren”. Helaas dus een 1-3 verlies, waar achteraf zeker meer te halen is geweest. Toch pakken we een puntje van de nummer 2 en die set voelde ook goed aan voor de meiden. Dit gevoel willen we graag meenemen naar de komende wedstrijd over 2 weken in Hardenberg.

Om dit gevoel vast te kunnen houden, moet er op de training ook meer discipline komen en harder gewerkt worden. Dit is een leuke uitdaging voor de meiden en de trainers Koos & Isa. Maar we zijn er van overtuigd dat alle meiden hierin stappen kunnen zetten, hoewel dit soms tijd gaat kosten. Zoals gezegd, de volgende wedstrijd is over 2 weken in Hardenberg tegen de Kangeroe’s. Zij staan net boven ons en dat biedt dus kansen. Tot dan!

Nog geen reacties op bericht: "MB1 pakt puntje van de nr. 2"

    Wil je reageren?