Het MJT van Flash Meisjes B

Afgelopen woensdag vertrok een grote stoet auto’s vanaf de parkeerplaats van de Parkstadhal richting het verre Doezum. Het waren de teams van Flash MA-Top en MB, op weg naar het Meerdaags Jeugd Toernooi (het MJT). Dit is een jaarlijks terugkomen toernooi voor jeugd t/m de 21 jaar op een hoog niveau. Iets voor half 4 kwam de stoet aan in Doezum en kregen we onze plek aangewezen op de nieuwe camping. Nieuw? Ja, het zwembadterrein was niet beschikbaar, dus was een boer vanaf maart al aan het maaien geweest om een stuk land camping-klaar te maken.

Met hulp van ouders werden de tenten opgezet, luchtbedden opgeblazen en de tassen gesjouwd. Daarna ging een ieder haar eigen weg. Hoofd-baas Harry en Koos gingen de teams aanmelden en om 18.00 uur werd de opening gezamenlijk bezocht in de sporthal. Na de opening konden de wedstrijden van start gaan. MB mocht om 19.50 uur aantreden tegen Dinto en deed dat prima. Ondanks een goed niveau, wisten de meiden helaas geen winst te boeken en werd het 0-2. Daarna konden de meiden kijken bij MA-Top en later op de avond het feestgedruis in.

Na een korte nacht werden de meiden na het ontbijt met een busje naar Marum gebracht. Hier was Emmen de 1e tegenstander. Ouders hadden Marum intussen ook gevonden en die zagen een prima eerste wedstrijd tegen Emmen. Er werd hard gewerkt en goed gespeeld. Toch was Emmen te sterk met 0-2 (17-25 en 22-25). SV Dynamo was de 2e tegenstander en die gaf ons een lesje volleybal. Met speelsters die o.a. komend seizoen in de Topdivisie spelen, sloegen ze bal na bal in en gaven ze ons met 10-25 en 13-25 geen kans. Terug naar Doezum voor de laatste pot tegen DOVO/Hujades. Nu was het aan ons om te laten zien dat we konden heersen in het veld en dat deden we. Met 25-12 en 25-8 werd een snelle 2-0 winst geboekt en eindigden we als 4e in de poule.

Na deze wedstrijden konden we eten, wedstrijden kijken en natuurlijk de feesttent in. De begeleiding (Harry, Koos, Manon en Paulien) bezetten de “eigen” Flashplek aan de bar om vanaf die positie alles in de gaten te houden. Om 01.00 uur werd de feesttent leeg geveegd en ging iedereen weer richting de tenten. Daar bleek de tent van Koos met een aantal rollen wc-papier omwikkeld te zijn. De daders waren al snel gevonden, aangesproken en met bagage aan de poort gezet. Uiteindelijk lag een ieder ergens tussen 02.00 en 07.00 uur in de tent voor opnieuw een korte nacht.

De volgende morgen rond half 12 mochten we in de verliezerspoule spelen tegen Olhaco. De 1e set werd overtuigend binnen gehaald met 25-14, de 2e ging helaas nipt verloren met 23-25. Om alsnog om plek 5 t/m 7 te mogen spelen, moest deze poule gewonnen worden. Op naar Marum om opnieuw te spelen tegen DOVO. Opnieuw hadden deze meiden geen kans: 25-7 en 25-8 voor een gretig en goed spelend Flash. In de laatste wedstrijd binnen deze poule was Impala de tegenstander, zij hadden in de 1e set geen kans tegen ons: 25-10! In de 2e set liep het iets stroever en deze ging zelfs verloren met 20-25. In deze poule eindigden 3 teams met 4 punten met Flash als 1e vanwege een veel beter saldo.


Even rusten, daarna spelen tegen De Meeuwen. Flash kon de 1e set een kleine achterstand niet goedmaken en verloor met 17-25. In de 2e set maakten beide teams het spannend, na 23-23 wist Flash deze set verdiend te pakken en zo eindigde deze wedstrijd in 1-1. Snel terug naar Doezum, een aantal meiden ging eten, een aantal meiden ging eten bestellen, daarna volleybal kijken en de feestavond in. Nu was het 02.00 uur dat de tent geveegd werd en omdat we om 08.00 uur alweer moesten spelen, werd dit het kortste nachtje van het toernooi.
Om 08.00 uur spelen tegen Sudosa met ons ander team naast ons. Met onze super-supporters Maureen en Eline op de tribune startte beide teams sterk. Beide teams kwamen op een grote voorsprong, waarna beide teams die ook net zo gemakkelijk weggaven en met 23-25 verloren. Sudosa was in de 2e set met 25-15 te sterk voor MB en zo eindigden de meiden uiteindelijk als 7e op het MJT. Een prima prestatie! Hierna was het tijd om bij te slapen, tassen in de pakken, tenten uit te ruimen en op te ruimen en daarna de finales kijken.

Na de prijsuitreiking was iedereen rond 17.30 uur op weg naar huis, doodmoe en stuk van 4 dagen volleybal, feesten en weinig slapen. Het waren 4 super dagen, een nieuwe ervaring voor deze meiden. Veel geleerd, veel gedaan en voornamelijk veel lol gehad. Gelachen om meiden die iets kwijt waren, in de sloot vielen, shirts kwijt zijn, uitspraken hebben gedaan, tenten hebben versierd, etc. Namens de meiden wil ik (coach Koos) iedereen bedanken voor de support, het rijden, helpen met de tenten en het mogen begeleiden van deze super groep meiden. Meiden, ik ben trots op jullie!!!

Nog geen reacties op bericht: "Het MJT van Flash Meisjes B"

    Wil je reageren?