Het seizoen zit erop voor Moekotte Flash Veendam dames 1!

De laatste wedstrijd is gespeeld, de afsluiting van een geweldig seizoen met een top resultaat. Een seizoen met een nieuwe trainer/coach en wat wisselingen in het team. Beide factoren zullen bijgedragen hebben aan het succes en het behalen van het kampioenschap in de derde divisie.

Het seizoen begon op 23 september vorig jaar met een wedstrijd tegen naamgenoot Flash uit Nieuwleusen. Zonder verwachtingen werd begonnen aan dit seizoen maar die eerste wedstrijd zette toch wel gelijk de toon. 3-1 Winst was het resultaat, er stond echt een team en het leek alsof de meiden al jaren samenspeelden. Een tweede voorbereidingsperiode begon, want pas 5 weken later stond de tweede competitiewedstrijd op het programma. Eind oktober werd met 4-0 gewonnen van Dalen en een week later werd de derde thuiswedstrijd ook winnend afgesloten met 3-1 tegen de Captains***Kangeroes. Op zaterdag 11 november 2017 stond de eerste uitwedstrijd op het programma en dit was er een om snel te vergeten. Was het het tijdstip, de lange wandeling naar de sporthal of lag het toch aan de dames zelf? Het eerste verlies was een feit, de meiden van Donitas dames 4 wonnen de wedstrijd met 3-1. En daarop volgde wederom een verliespartij, dit keer thuis tegen de Bevers. De meiden uit Lemelerveld lieten de thuisploeg alle hoeken van het veld zien en dat zette het team weer op scherp. De serve, dat normaal gesproken een goed wapen bleek, liep niet en daardoor kreeg de tegenstander alle ruimte om de druk bij de thuisploeg te leggen. Hier moest aan gewerkt worden en dat deden de meiden. In december draaide de machine weer op volle toeren en werd gewonnen van Oranje Nassau, Sudosa-Desto en VC Grijpskerk. Met een goed gevoel sloot het team de eerste helft van de competitie af. Het was echter lastig te bepalen op welke plek ze thuishoorden in deze competitie. Het team had zo’n 4 a 5 wedstrijden minder gespeeld als de rest en daardoor was de ranking niet helemaal realistisch. Maar dit had ook een voordeel, Flash kon gewoon haar ding doen en redelijk anoniem meedraaien. In januari gingen de Veendammers door met waar ze in december waren gebleven, namelijk winnen. Op 13 januari van dit jaar werd Veracles dames 3 met 4-0 verslagen en konden er 5 punten worden toegevoegd aan het totaal. Maar na deze goede, stabiele wedstrijd volgde een mindere periode. Op nota bene de verjaardag van trainer/coach Henk werd het team uitgeschakeld in de beker. Na 2 winstpartijen tegen Trias en Krathos zorgde het tweede team van Flash Nieuwleusen voor het einde van de bekercompetitie. Uiteraard baalde het team daar stevig van maar de focus werd al snel weer verlegd naar de competitie. De bodem van de put was echter nog niet bereikt, ook in Dalen was Flash niet op haar best. Soms lukt hét niet, nou in Dalen lukte niks. Het team was bij die wedstrijd echter niet compleet en daarnaast waren er wat pijntjes in de ploeg. Gelukkig had het team een korte pauze van 2 weken waarin iedereen de tijd nam om te herstellen. Op 3 februari was het team weer bijna op volle sterkte en genoeg op kracht in ieder geval om met 4-0 van Annen te kunnen winnen. Die week daarop werd ternauwernood gewonnen met 3-1 van de Kangeroes. In set 4 werd een achterstand van 20-9 omgebogen in een voorsprong en met 27-25 werd de vierde set binnen gesleept. Een teken van vechtlust, mentale hardheid en enorm veel veerkracht. Een maand pauze volgde en nog steeds liep het team qua gespeelde wedstrijden erg achter. Maar op basis van verliespunten was wel duidelijk dat Flash er aardig goed voorstond. Op zaterdag 10 maart begonnen de meiden aan de laatste periode van de competitie waarin er nog 8 wedstrijden gespeeld moesten worden. Donitas kwam op bezoek en werd weer weggestuurd met 0 punten, de spreekwoordelijke appel was geschild en 5 punten werden bijgeschreven. De weg naar de top van de competitie werd ingezet en een belangrijke wedstrijd tegen de nummer 1 was het vervolg. Uit bij de Bevers liet Flash de titel aspiraties pas echt zien, na een zenuwachtige eerste set volgenden 3 goede en degelijke sets. 4 punten werden bijgeschreven en werden ook uitgebreid gevierd. Vervolgens werd er gestart met een missie, 19 punten in 6 wedstrijden. Of eigenlijk 5, want op die laatste wedstrijd wilde het team het niet meer aan laten komen. Oranje Nassau en Veracles gaven beide 4 punten aan de Veendammers en Annen maar liefst 5. Doordat de Bevers punten liet liggen konden de Veendammers het op vrijdag 6 april afmaken bij Sudosa-Desto. 4-0 winst zou het punten totaal op 70 brengen en dat zou de Bevers niet meer kunnen halen. Maar een ingewikkelde rekensom bepaalde echter dat een 3-1 uitslag in het voordeel van de Veendammers ook voldoende zou zijn. De rest is geschiedenis. Het tweede scenario gebeurde, de eerste set ging verloren maar de 3 daarop volgende sets waren voor Flash. Een voorzichtig kampioenschap feestje brak los, niet iedereen vertrouwde de berekening. Maar al snel verloste de NEVOBO iedereen uit zijn of haar lijden, Moekotte Flash Veendam dames 1 was kampioen! Wat een vreugde en wat was iedereen trots. In Sportplein volgde een klein feestje dat die week daarop goed werd overgedaan. De laatste twee wedstrijden waren niet om over naar huis te schrijven. Beide eindigden met een beslissende 5e set, dat was ook nog niet eerder gebeurd dit seizoen dus blijkbaar hadden de meiden nog iets in te halen. De laatste thuiswedstrijd werd gespeeld tegen VC Grijpskerk. De eerste 4 sets werden eerlijk verdeeld en in de 5e set was het geloof ver te vinden. Echter kwam in die set wederom de veerkracht van het team weer om de hoek kijken. Een 11-4 achterstand werd omgebogen tot een 15-13 eindstand in het voordeel van de Kampioen. Daarna barstte het eindfeest los! Afgelopen zaterdag mocht het team als afsluiting nog op bezoek bij de naamgenoot in Nieuwleusen. Ook hier werd de enorme veerkracht getoond. Of was het de zandstrooi-tactiek? Welke tactiek het ook was, het werkte. Wederom werd een achterstand goedgemaakt, dit keer een 2-0 achterstand in sets. En zoals dat hoort bij volleybal werd er op de terugweg nog een bezoekje gebracht aan de grote M.

Moekotte Flash Veendam dames 1 wil iedereen bedanken voor dit prachtige seizoen! Wij hopen dat we ook volgend seizoen op jullie steun en aanmoediging kunnen rekenen als we onze kunsten gaan vertonen in de Tweede Divisie!

Nog geen reacties op bericht: "Het seizoen zit erop voor Moekotte Flash Veendam dames 1!"

    Wil je reageren?