MB1 sluit seizoen af op 8e plek

Dit weekend stond voor Meisjes B1 van Flash de laatste wedstrijd van de competitie op het programma, uit tegen Sudosa-Desto MB1. Nadat we het afgelopen weekend met vechtlust en inzet een 3-2 overwinning hadden weten binnen te slepen tegen Impala, wilden we met deze wedstrijd het seizoen goed afsluiten. Kijken naar de stand, was niet meer nodig voor ons. De 8e plek stond al vast namelijk. Voor Sudosa stond het kampioenschap op het spel, daarvoor waren 2 setjes nodig vandaag.

Lian, Floor, Isa, Abby, Vera en Laura mochten starten vandaag in de 1e set voor een goed gevulde tribune. Isa pakte met een killblock het eerste punt. Daarna nam Sudosa snel het initiatief met goede opslagen waardoor Flash het lastig had in de passing. Ondanks een goed staande verdediging, konden we aanvallend geen vuist maken. Sudosa pakte de 1e set met 25-13. In de 2e set dezelfde basis, opnieuw het eerste punt voor Isa met een killblock en daarna het initiatief bij Sudosa. Flash bleef hard werken voor elke bal, dat was mooi om te zien. Met verschillende wissels en time-outs probeerde coach Koos om de punten binnen te halen, maar ook nu was de opslag van Sudosa te sterk om echt een vuist te kunnen maken. Flash verloor met 12-25 de 2e set en hierdoor pakte Sudosa verdiend het kampioenschap in de MB Topklasse.

Voor aanvang van de 3e set gingen onze meiden aan het net staan om de tegenstander te feliciteren. Dit werd gewaardeerd door het Assense en Veendamse publiek met een respectvol applaus. En zo hoort het! In de 3e set werd er lekker door gewisseld. Daniëlle, Annika en Isca kwamen er in. Flash speelde bij vlagen best netjes en goed volleybal en wist ook eigen punten te maken. Zodra de passing goed lag, volgde de rest vanzelf. Toch ging de 3e set naar Assen met 14-25. In de 4e set mocht Abby op de passer-loper positie spelen en kwam Isa terug voor Laura. En ook die laatst set bleven de meiden alles uit de kast halen, ondanks de servedruk van de andere kant. Ook deze set ging helaas met 14-25 verloren.

Goed, einde seizoen. Een prima 8e plek voor deze meiden in de MB Topklasse. Het was in het begin van het seizoen even wennen. Aan elkaar, aan het niveau, aan het tempo. Maar gedurende het seizoen ging er een team staan die hard wilde werken. Mooie overwinningen werden soms afgewisseld met rare verliespartijen. Maar over het algemeen is er goed gespeeld en wisten we teams uit de top-3 met duidelijke cijfers te verslaan (Bevers, Emmen, SVI). Wat voornamelijk goed om te zien is de persoonlijke ontwikkeling van de meiden op het technische, tactische en mentale vlak. Allemaal, stuk voor stuk hebben ze hier mooie stappen in gemaakt. Een aantal meiden heeft al mogen proeven aan de senioren door mee te trainen en mee te spelen.

Wat brengt de komende weken? Met Hemelvaart gaat het team, zonder Isca maar met Mireille & Leah, naar het MJT te Doezum. Vier dagen volleyballen, feesten en niet al te veel slapen. Komende week trainen we nog als team, daarna gaan we starten met de voorbereiding naar het nieuwe seizoen. Er zullen nog plaatsingstoernooien gespeeld worden voor plekken in de Top- en Hoofdklasse voor het seizoen 18-19. Hoe dat er verder uit komt te zien, die info volgt. Als laatste wil ik als coach mede namens de meiden alle supporters bedanken. Het was super om te zien hoeveel mensen steeds zijn komen kijken en aanmoedigen. Dit heeft ons veel goeds gedaan!

Nog geen reacties op bericht: "MB1 sluit seizoen af op 8e plek"

    Wil je reageren?