Exstudiantes heren 1 – Moekotte Flash heren 1

Zaterdag stond de wedstrijd tegen de Exstudiantes op het programma.
Deze wedstrijd is dit seizoen al 2 keer eerder gespeeld. 1 keer thuis voor de competitie 3-2 verlies en 1 keer uit voor de beker 3-2 winst.
Op voorhand een spannende pot, aangezien de team aan elkaar gewaagd zijn.

Jan Pot stuurde de volgende mannen het veld in:Erik als spelverdeler, Marco en Freddy op de midaanval, Michael op de diagonaal, Arnoel en Dennis als passer loper en Lars de libero.
Het begin van de wedstrijd begon een beetje aftastend, iedereen moest even in zijn spel komen.
Na verloop van tijd kreeg Flash de Overhand en pakte het een paar puntjes voorsprong. De pass lag over het algemeen vrij goed. De aanval kon lekker gespreid worden. Ook werd er af en toe een balletje geblokkeerd en verdedigd. Het zag er allemaal vrij goed uit. We wonnen de 1ste set met 25-22.

De 2de set had eigenlijk een heel ander verloop. Er slopen wat slordig heden in het spel van Flash. Service druk ging naar beneden, de pass kwam wat minder en er werden gewoon een aantal onnodige fouten gemaakt. Het verschil was eigenlijk halverwege de set al gemaakt. Dit konden we op het einde niet meer rechttrekken. 25-20 verlies.

De mannen van Moekotte Flash Veendam hadden aan het einde van de 2de set wel weer het gewenste niveau opgepakt en dit wilden ze in de 3de set meenemen en vast houden.
De service druk ging omhoog, de juiste poppetjes werden uitgekozen om onder druk te zetten. Dit zorgde voor een snelle voorsprong. Het spel van de tegenstander werd voorspelbaar en hier konden we goed op anticiperen. De blokkering hing goed, dit leverde ons een flink aantal punten op.
Flash drukte steeds meer de stempel op de wedstrijd. De tegenstander was niet in staat om hier op te reageren. 25-17 winst voor Flash.

De laatste set kwamen we met 2-0 achter. Toen dachten we met z’n allen, nu is het afgelopen.
Flash zette een niveau neer waar de tegenstander niet tegenop kon. Ze kregen alle hoeken van het veld te zien. Service druk was hoog, blokkering hing uitstekend. Onze eigen pass hadden we prima onder controle, waardoor het spel weer prima verdeeld kon worden. De aanvallers maakten weinig tot geen fouten. Deze strakke set van de Veendammers leverde een dikke setstand op, namelijk 25-8

Al met al een dik verdiende 3-1 overwinning. 4 punten mee naar Veendam

De komende periode hebben de mannen uit Veendam geen wedstrijd. 10 maart is pas de volgende wedstrijd.
Dan spelen we thuis tegen Donitas 18.00 uur.

Nog geen reacties op bericht: "Exstudiantes heren 1 - Moekotte Flash heren 1"

    Wil je reageren?