MB1 neemt 5 punten mee uit Ommen

Dit weekend stond de 1e van twee wedstrijden binnen één week op het programma tegen hekken sluiten Volco MB1 uit Ommen. Onze thuiswedstrijd tegen hen kon vorig jaar november geen doorgang vinden omdat Volco te weinig speelster had. Deze wedstrijd wordt nu komende donderdag gespeeld. Deze week geen aanvulling uit andere teams omdat die ook allemaal moesten spelen. Op Isca na, was iedereen volledig inzetbaar.

Rond 13.00 was iedereen in Ommen. De coach en de ouders verzamelden zich eerst rond de tv’s om te kijken naar de #OS2018 en waren getuige van 4 medailles in een paar minuten tijd. Fijn dat de Nevobo met ons had meegedacht om onze wedstrijd daarna pas te laten beginnen. Met Isca, Lian en Laura aan de kant begonnen de andere 6 meiden op hun vertrouwde plekjes in het veld. En hoe, niet best dus. In no-time stond er een 3-9 achterstand op het bord. Voornamelijk door eigen fouten. Na een korte toespraak kwamen er 2 mooie opslagseries van Annika en Vera en zo veranderde de achterstand in een 15-12 voorsprong. Lian verving Daniëlle en op setpoint kwam Laura voor Abby die bij het serveren ineens weer last had van heel grote tenen. Laura scoorde een ace: 25-21.

In de 2e set gingen de meiden beter van start met nu Lian op spelverdelen. Een kleine voorsprong door beter passen en verdedigen en hierdoor betere set-ups en mooie aanvallen. Vooral Annika sloeg er lekker op los en dat was mooi om te zien. Daniëlle kwam Isa even vervangen in de passing, Laura kwam nog even voor Abby en Flash pakte ook deze set met 25-21. In de 3e set was Flash gewoon beter. Coach Koos deed iets wat ie eigenlijk nooit doet, ruzie maken met de scheids. Het Ommens publiek vroeg om een gele kaart en eigenlijk verdiende hij die ook wel stiekem. De meiden speelden deze set netjes uit: 25-11 en dus een mooie 3-0 voorsprong.

In de 4e set Laura voor Annika. Bij 2-2 DE bal van de wedstrijd. Iemand van ons vond het nodig de bal te ketsen, Floor maakte een sprint en een snoekduik over de bank heen tussen de tassen, pakte de bal nog met één hand (het is je vergeven) en die eindigde helemaal cross net over het netje bij Volco op de grond. Beide ploegen bleven deze set lekker bij elkaar. Het eindsprintje was voor Flash en die won de 4e set terecht met 25-21.

Het is en blijft altijd lastig spelen tegen een hekkensluiter. Maar goed, iets minder goed spelen en toch 4-0 winnen? Geen probleem, die 5 punten zijn weer binnen en zo nemen we afstand van de ploegen onder ons en kunnen we wellicht tocht nog weer naar boven kijken. Donderdag spelen we dus opnieuw tegen Volco en in maart volgt o.a. nog een dubbel tegen de nummer 11, Lycurgus B2. Dinsdag eerst weer lekker trainen, dan donderdag om 18.30 uur weer aan de bank. Publiek, opnieuw bedankt voor de steun en graag tot donderdag in vele getale uiteraard. Entree is gratis hebben we vernomen.

Nog geen reacties op bericht: "MB1 neemt 5 punten mee uit Ommen"

    Wil je reageren?