VV Rolde MC1- Flash MC2

Terwijl het druk is in de Parkstadhal, speelt MC2 in de mooie sporthal in Rolde, met een tribune rondom de velden. Wij zitten aan de zijkant, het lijken wel kerkenraads-banken, met goed zicht, dat wel. Rolde staat 7e, maar is een mooie ploeg om tegen te spelen aldus coach Margrietha die er gelukkig weer bij is vandaag. Volgens mij is ze er zelf ook content mee want ze staat flink te glimmen wanneer ze naar de meiden kijkt. Zij spelen voor het eerst ‘systeem’. Ondanks de verwarring die af en toe toeslaat; waar moet ik heen, voor wie is deze bal nu weer?! De dames gaan er echt voor en zijn goed fel.

Myrthe krijgt een vervelende bal op de neus en voelt zich niet lekker, zij blijft op de bank zitten. Britt en Eline spelen in de mini’s maar zijn een goede aanvulling in dit team. Vandaag fungeren Esmee, Maran, Loes en Nienke als spelverdeler. De start is goed met een knalharde ace van Maran. Eindelijk gaat ’ie in de wedstrijd net zo goed als tijdens de training. Het wordt 7-6 voor Flash. Toch voelen we als trotse ouders dat het goed zal gaan, het is even wennen aan het nieuwe systeem. Wel mooi om te zien! Jet ziet een leegte en smasht de bal erin, klasse. Ook Eline ziet goed waar de gaten vallen en scoort. Een supersopslag van Esmee maakt het 10-6. Maran geeft Aylin een mooie set-up en zij knalt de bal er over, 17-9. Een mooie smash van Eline rechtdoor langs de lijn, Nienke ziet een gat en de bal ligt op de grond. Met de stand 24-13 eindigt de eerste set.

De tweede set start met een mooie serve van Britt. Ze heeft ook een mooi mazzelballetje waarvan ze zelf verbaasd lijkt te zijn. Loes slaat een prachtige ace en het is 7-10. We lopen onze achterstand weer in. Esmee maakt het 14-13 voor Flash met een mooie aanval. Soms heb ik het te doen met de tegenstander. Ze doen zo hun best! En vanaf het kerkenraad bankje kunnen we meegenieten van de positieve coaching bij Rolde.’ Als dat meisje met het donkere haar opslaat; probeer de bal te pakken maar ze slaat echt heel hard, dus als het niet lukt, geeft niks’. Onze Aylin is vandaag inderdaad heel goed op dreef. Leuk om te zien voor haar tante en oma die deze keer mee zijn. De setstand is 25-18, voor Flash uiteraard.

De derde set gaat heel voorspoedig met mooie rally’s waar onze tegenstander zich niet snel gewonnen geeft. 25-18 is de eindstand. In de vierde set slaat Nienke haar opslag strak over het net, schuin achterin de hoek. Brit haar opslag gaat even moeizaam maar valt net over het net, een rotbal, en het is 14-11. Jet ziet weer een gaatje en smasht de bal er mooi in, het is 18-14.

Ik ben wel benieuwd wie het meest moe is vanavond, de dames of de coach. Voor haar was het ook hard werken, en vaak roepen waar iedereen moest staan. Maar wat hebben de ouders genoten! Tsja en Gezinus was er wel, maar moest van de scheidrechter op de bank, dat zijn nu eenmaal de regels. Als ouders zijn we wel blij met zijn uitleg over ‘het systeem’. Voor ons als kijker is het ook even wennen waarom de dames ineens dwars over het veld rennen. We zijn nu even een tijdje wedstrijd-loos, dus alle tijd om te werken aan het nieuwe systeem.

Nog geen reacties op bericht: "VV Rolde MC1- Flash MC2"

    Wil je reageren?