Geen punten voor MB1

Dit weekend stond er opnieuw een goed team tegenover de meiden van Flash MB1, De Bevers uit Lemelerveld. Lian was gelukkig weer inzetbaar, Isca nog niet en dus sloot Leah weer aan. Isa had last van griepmonstertjes en bleef lekker onder de wol liggen, Kelsey van MB2 werd gevraagd mee te doen voor de mid-positie. Verder was iedereen fit aanwezig en ze hadden er zin in. De uitwedstrijd was geheel verrassend door Flash gewonnen met 1-3, wellicht waren er nu ook weer punten te pakken. De Bevers dacht daar geheel anders over en serveerde ons binnen anderhalf uur de eigen Parkstadhal uit.

In de eerste 3 sets hadden onze eigen meiden weinig te vertellen in en rond het veld. De Bevers serveerde ontzettend sterk en hierdoor had onze pass-lijn het zwaar te verduren. Kwam er eindelijk een bal omhoog, dan werd deze vakkundig door de overkant omgezet in een snoeiharde aanval waar onze verdediging dan weer veel moeite mee had. Goed, niets aan te doen en toch keihard blijven werken. Proberen om elk puntje te pakken die je kon pakken. En soms zaten er ook best mooie punten bij van Flash. De setstanden waren duidelijk: 10–25, 12–25 en 13–25.

In de vierde set kwamen de meiden iets meer aan spelen toe. De Bevers liet de teugels een beetje vieren, mede door een aantal wissels. Hun servedruk viel weg en hierdoor konden wij meer eigen punten maken. Onmogelijke ballen werden alsnog gepakt en rally’s werden gewonnen. Toch ging ook deze set naar de bezoeksters met 22-25 en stond er een snelle 0-4 op het wedstrijdformulier.

Na de wedstrijd gaat het dan al snel over alleen de uitslag en niet over de goede dingen welke we toch hebben gezien. En dat is jammer. Opmerkingen als: “best wel kansloos” en “zullen we het hierover maar niet meer hebben”, doen dan wel even iets met je als coach. Tuurlijk is een 0-4 best even balen, maar je moet wel reëel blijven kijken naar de wedstrijd en de meiden. Als coach heb ik veel goede dingen gezien, meiden die nu ineens goed staan spelen de laatste paar wedstrijden. Al die energie die je als coach steekt in de meiden, zie je nu ineens terug. Ook het omloop balletje van Laura & Daniëlle bijvoorbeeld. Trainen we al weken op, nu werd het ineens uitgevoerd en nog goed ook! Ik denk dat de meiden zich allemaal in de spiegel aan kunnen kijken en zeggen dat ze er alles aan gedaan hebben om te winnen. En als een tegenstander dan echt beter is? Dan krijgen ze complimenten van mij! Onze meiden komen er wel, geloof me. Ik sta voor deze meiden, heb vertrouwen in ze. Zou het fijn vinden wanneer het positieve wordt benadrukt en niet altijd alleen het negatieve. Dank alvast daarvoor, ook namens de meiden!

Nog geen reacties op bericht: "Geen punten voor MB1"

    Wil je reageren?