‘Ga nou toch eens volleyballen man!’

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van trainer/coach Jan Pot wederom in de Parkstadhal aan de bak. Nou ja, aan de bak? Laagvlieger DIO Bedum kwam op bezoek, het team staat 11e in de competitie en heeft datzelfde aantal setjes gewonnen dit seizoen. De uitslag was dus ook een terechte 4-0 overwinning voor de thuisploeg, maar door een aantal randzaken was het voor het publiek toch een vermakelijke wedstrijd.
In de eerste set liep Flash gelijk bij DIO weg en dat zorgde ervoor dat coach/speler/oud bekende Patrick Overhand een time-out moest aanvragen op een 9-2 achterstand. De Veendammers lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en gingen door met waar ze gebleven waren. Ook de scheidsrechters gingen trouwens door met waar ze mee bezig waren, want wie zat er nou toch steeds aan het net? Dit zorgde voor veel frustratie bij DIO en hier werd hun spel niet beter van. Arnoel zette de stand met een prikbal op 17-7 in het voordeel van Flash en een paar rally’s later bracht Michael de score op 22-8 met een hard geslagen bal. Wat onnodige fouten van Flash zorgde nog voor een verlenging van de set maar op 25-13 was het eerste punt voor Flash toch echt binnen.
Het spelbeeld in set 2 en 3 was nagenoeg gelijk. Wederom was het Flash die dirigeerde. De voorsprong was echter niet meer zo groot als in de eerste set, DIO Bedum kon de Veendammers iets beter volgen maar echt spannend werd het niet. Ook de netfouten waren net als in de eerste set nog steeds aanwezig. Wat trouwens steeds minder aanwezig was, was het publiek dat de wedstrijd op veld 3 blijkbaar spannender vond. Flash pakte de overwinning in set 2 met 25-17 en in set 3 won DIO nog 2 puntjes meer.
In set 4 leek het in het begin toch nog spannend te worden. Tot 10-10 kon DIO bij blijven maar een goede serveserie van Flash zorgde voor een comfortabele voorsprong van 16-11. Door deze voorsprong liet Flash de touwtjes weer wat vieren en daardoor moest Potto op 22-18 toch nog een time-out aanvragen. Blijkbaar werd het team goed toegesproken want een paar minuten later was de wedstrijd voorbij en was ook het 5e bonus punt voor Flash. De mannen van DIO konden met lege handen terug naar Bedum. Of we ze volgend seizoen terugzien is nog maar de vraag, misschien gaan ze hun geluk wel beproeven op het voetbalveld.

Nog geen reacties op bericht: "‘Ga nou toch eens volleyballen man!’"

    Wil je reageren?