MB1 stunt tegen koploper

Dat Flash MB1 tegen teams uit de kop van de ranglijst vaak goed kan spelen, hebben de meiden intussen bewezen. Maar zouden ze het de koploper Emmen MB1 ook lastig kunnen maken? De meiden van Flash hebben de afgelopen week lekker doorgetraind na de 4-0 overwinning tegen Emmen MB2. Duimelotje heeft deze week de eerste stappen weer gemaakt in het veld, dat was niet het geval voor Lian die zoveel last van haar knie had dat ze een week rust moest nemen. Met de zusjes Dijkman dus niet inzetbaar, werden Ipek en Astrid aan de selectie toegevoegd voor de wedstrijd tegen Emmen MB1.

Chantal mocht vandaag de voorbespreking doen omdat coach Koos vanaf 10.00 uur langs de lijn stond bij Flash MA1. Vandaag was Rianne er ook bij als fotograve en om te luisteren en te kijken. Omdat Vera dinsdag niet had getraind, mocht Laura op de buitenland beginnen met Floor. Daniëlle mocht de balletjes verdelen met Abby op de diagonaal. Isa & Annika startten als de midjes. Na een paar punten gingen beide teams er vol in, het was direct een wedstrijd op hoog niveau. Het was Emmen die als eerste een kleine voorsprong pakte en deze ook vast wist te houden tot aan het einde van de set. Er kwam nog een dubbele wissel, maar dat mocht helaas niet meer baten: 19-25.

Coach Koos benadrukte voor de 2e set dat er wel degelijk iets te halen viel vandaag. Emmen oogde niet zo sterk als vorige wedstrijden. In de 4 voorgaande wedstrijden dit seizoen tegen hen (3x voorbereiding en 1x competitie) was Emmen steeds de winnende ploeg, maar we hadden echt kansen vandaag. Met Vera terug op de aanval speelde Flash een prima 2e set. Beide teams vochten voor elk punt en de inzet was goed. Bij 23-23 was het nog steeds spannend en een punt later mocht Floor voorde setwinst serveren. Prima serve, prima rally en een 25-23 eindscore van set 2 voor de meiden van Flash. Dat puntje was dus binnen, can we get more???

Yessss, we can!!! Laura ging op mid voor Annika. Een snelle voorsprong voor Flash en hierdoor vroege time-outs voor de coach van Emmen. Vooral verdedigend was Flash de bovenliggende partij. Vaak stonden de meiden goed en hierdoor wist Daniëlle haar aanvalsters goed te vinden. Ook wist steeds meer publiek ons veld te vinden, blijkbaar was het een leuke pot om te zien. Flash hield de voorsprong vast en trok de set met 25-19 naar zich toe.

In de 4e set was Flash de baas op het veld. Opnieuw was de passing & verdediging prima op orde. Wat Emmen ook probeerde, Flash had op veel dingen een antwoord, vaak met een scorend karakter. Chantal & Koos hebben elkaar een paar keer aangekeken met een blik van: “gaan we het dan echt flikken???” Met een grote voorsprong gingen we naar het einde van de set. Even stokte de machine, dat werd opgelost met een tactische wissel door Astrid even in te brengen voor een prima spelende Abby. Flash pakte de laatste 2 puntjes en daarmee de 4e set met 25-16. Een knappe 3-1 winst dus.

Begeleid door de “van links, naar rechts en klappen” van de vele supporters vierden de meiden en hun coaches de overwinning. “Opnieuw een teamprestatie”, gaf coach Koos na de wedstrijd aan. “Deze meiden willen voor elkaar werken, geven elkaar complimenten maar zetten elkaar ook op scherp als het moet”. Björn, de coach van Emmen, gaf de meiden via Koos een ook groot compliment door aan te geven dat wij verdiend hadden gewonnen. “Vooral verdedigend hadden wij het goed voor elkaar”, gaf hij aan. Emmen verspeelt door deze verliespartij de koppositie, het is nu VC Sneek die na dit weekend verrassend aan de leiding gaat hoewel de top 4 binnen 2 punten staat. Flash MB1 staat nu stevig op de 8e plaats met fictief 10 puntjes achterstand op de nummer 7 (S.V.I. MB1). Komende zaterdag mogen we weer thuis spelen, dan komt De Bevers op bezoek.

Nog geen reacties op bericht: "MB1 stunt tegen koploper"

    Wil je reageren?