Flash MB1 in de voorbereiding

Op een regenachtige zaterdagmorgen hebben we alle tijd om voor het eerst eens wat lettertjes te typen over het nieuwe Meisjes B1 van Flash, een team wat dit seizoen uitkomt in de MB-Topklasse. De meiden zijn intussen twee weken aan het trainen en hebben ook al twee toernooien achter de rug. Een druk programma dus.

We stellen eerst het team even voor: als spellie hebben we dit seizoen Daniëlle & Lian, de aanvalsters (en tevens diagonaal) zijn Abby, Vera, Isca en Floor en dan hebben we nog de midjes Isa, Laura en Annika. Libero doen we niet aan op dit moment. Het team staat onder leiding / lijding van kootsj Koos die in zijn 2e seizoen bij Flash mag proberen dit gezellig zooitje ongeregeld in toom te houden. El Capitano dit seizoen is spellie Lian.
Zoals gezegd zijn we intussen twee weken aan het trainen. Vele zweetdruppels, spierpijntjes, boze blikken als de meiden weer een (piep)oefening moesten doen zijn de revue gepasseerd. We hadden zelfs wespen op het menu, die het voorzien hadden op Abby & Laura. Laat duidelijk zijn dat de geel-zwarte beestjes het niet hebben overleefd, de meiden gelukkig wel.

Afgelopen zondag hadden we ons eerste toernooi in Emmen met 5 andere Topklasse-teams. Dit waren Emmen B1 & B2, Lycurgus B1, Havoc B1 en Devoko B1. Een mooi deelnemersveld met veel kwaliteit. Van de 10 sets die we hebben gespeeld, wisten we helaas maar één te winnen. Maar winnen was ook niet de doelstelling, dat was zorgen voor het optimaliseren van het 1-5 systeem en het onderling communiceren. Dat eerste lukte prima, dat tweede bleef voor verbetering vatbaar.

Dir weekend hadden we op de vrijdagavond een uitstapje naar het Flatertoernooi van Volco in Ommen. Vroeg vertrekken na een school- en/of werkweek. Dikke regenbuien onderweg, maar toch op tijd en veilig aangekomen. Nu vier tegenstanders, Emmen B1, Olhaco B1, Volco B1 en Lycurgus B3. Tegen Olhaco begonnen we niet goed, het was alsnog er nog regenbuien in de hoofdjes rond dwaalden. Toch ging het verderop in de set beter, 18-25 verlies.
In de 2e wedstrijd tegen Volco ging het stukken beter. Je zag gedurende de avond vooruitgang op alle fronten. Er werd hard gewerkt en gevochten voor elk punt, helaas niet beloond met winst: 24-26. Daarna was Emmen B1 echt een maatje te groot, vooral serverend lieten zij ons alle hoeken van het veld zien en deze set verloren we best kansloos. Dan de laatste maar winnen tegen Lycurgus B3. Nu waren wij duidelijk de betere ploeg en we sloten af met een 25-12 winst.

Snel douchen, want we moesten van Floor nog naar de Mac. Zelf coach Koos gaf uiteindelijk toe aan deze verleiding. De gezusters Dijkman verdwenen natuurlijk gelijk in de ballenbak en die hebben we tot vertrek niet weer gezien. Of ze gegeten hebben, is niet bekend. Het was uiteindelijk zaterdag dat iedereen weer thuis was en op bedje lag.
De komende week opnieuw een vrij druk programma. Na voor de meeste meiden 3x trainen staat zaterdag de eigen presentatie dag op het programma. Tussen 10.00 – 13.00 uur speelt MB1 tegen opnieuw Emmen MB1 en Olhaco MB1. Zaterdag 23 september spelen we onze eerste competitie wedstrijd, thuis tegen de meiden van Sudosa-Desto MB1. De meiden en de kootsj hebben we zin in, we hopen steeds op veel publiek en wij gaan ons uiterste best doen elke wedstrijd iets goeds neer te zetten.

Nog geen reacties op bericht: "Flash MB1 in de voorbereiding"

    Wil je reageren?