Moekotte Flash/Veendam H1 – Pegasus H1

Na de nederlaag van vorige week tegen Vios, wilden de mannen van Flash heren 1 weer even wat recht zetten. Gezien de tegenstander, Pegasus, was dit sowieso nodig, daar werd uit met 3-2 van verloren. Pegasus zat in een goede fase met 5 overwinningen op rij. We moesten dus aan de bak.

De eerste set begon redelijk gelijk op. De pass lag prima bij ons en daardoor wisten onze aanvallers goed te scoren. Om afstand te nemen moest met name onze servicedruk omhoog. Dit lukte uitstekend en de juiste mannen werden aan de andere kant gevonden. Pegasus kwam niet lekker in de set en zo won Flash met 25-17.

Niet verslappen en doorgaan met hetzelfde. Hoewel het weer gelijk opging aan het begin, wisten wij toch een gat te slaan. De servicedruk was prima, de pass lag goed en de blokkering stond ook uitstekend. De voorsprong werd zo groot dat Pegasus er nog maar vrij weinig zin in leek te hebben. 25-16 voor Flash.

Aan de kant van Pegasus waren ze al met andere dingen bezig. De frustratie spatte er van af en dat resulteerde in een redelijk ongemotiveerde tegenstander. Het tegenovergestelde van wat we bij hun thuiswedstrijd zagen. Door onze wisselspelers, en ook in het veld, werd daar goed op gereageerd met flink wat gejuich en geschreeuw. Op een paar slordige foutjes na, was er deze set geen vuiltje aan de lucht. 25-10.

Hoewel we Pegasus allang op de knieën hadden, is de 4e set altijd een om voor op te passen. Het zal niet de eerste keer zijn als dat nog fout zou gaan. De set begon goed met een time-out van Pegasus bij een stand van 0-0… hoe verzin je het. Flash ging lekker door met het domineren van de wedstrijd en de ene na de andere mooie of harde bal werd gescoord. 25-13 voor Flash.

Een dikke en meer dan terechte overwinning. Het spel was goed en de sfeer zat er 4 sets lang goed in. Door dit resultaat staan de mannen van heren 1 op één punt van koploper Sudosa. Daar wordt op 7 april uit tegen gespeeld. Wordt dit de beslissende wedstrijd om het kampioenschap…?

Nog geen reacties op bericht: "Moekotte Flash/Veendam H1 - Pegasus H1"

    Wil je reageren?