MB1 verliest met 2-3 van Lycurgus B1

Na de dubbel tegen Lycurgus B2 mochten de meiden dit weekend aantreden tegen Lycurgus B1, de nummer 5 van de ranglijst. Uit 1-3 verloren, dus was e doelstelling deze uitslag te verbeteren. Iedereen was fit en had er zin in. Aan de slag dus! Daniëlle, Floor, Annika, Abby, Vera en Laura mochten starten in de basis van de 1e set.

In de eerste set had Flash weinig te vertellen. Veel eigen fouten en een degelijke serve van Lycurgus zorgen er voor dat een grote achterstand niet werd goedgemaakt. Een terecht verlies met 16-25. In de 2e set kwamen de zusjes Dijkman in het veld voor Daniëlle & Abby. Door het aantal eigen fouten naar beneden te brengen en zelf meer druk te leggen met de opslag, kregen we nu meer vat op het spel van Lycurgus. Aan beide kanten werd goed gespeeld en dat was ook in de setstand te zien. Het was Flash die het eerste setpoint pakte en met 26-24 de stand weer gelijk trok.

In de 3e set kwam Isa voor Laura. Onze verdediging had het even lastig met de tactische ballen van Lycurgus, een kleine omzetting in het achterveld volgde, maar Flash kon de snel opgelopen achterstand niet meer goedmaken. Lycurgus pakte de 3e set met 20-25. In de 4e set kwamen Abby & Laura weer terug, nu voor Annika & Isca. Bij Flash lukte ineens alles. Passing lag goed, setjes kwamen goed aan en aanvallend & blokkerend stonden we ineens goed. Met 25-17 werd de 4e set gewonnen en dus moest de 5e set bepalen wie er met de winst vandoor zou gaan.

In deze set was het al snel 3-8 bij het wisselen van speelhelft. Ondanks dat de meiden niet op wilden geven, was de achterstand te groot om nog in te lopen en verloren we deze set met 7-15. Een 2-3 verlies tegen de nummer 5 is acceptabel, ondanks het gevoel dat er altijd iets meer in had gezeten. Door deze uitslag is de 8e plek veilig gesteld, nog stijgen op de ranglijst zal lastig zijn. Komend weekend zijn we vrij, 7 april mogen we op wereldreis naar Bolsward. Na de wedstrijd hebben we gezellig even bij elkaar gezeten onder het genot van een drankje en een tompoes.

Het blijft als trainer / coach leuk om te zien hoe de meiden zich ontwikkelen. Dat blijkt mede uit het feit dat andere trainers dit ook zien en toch bijna elke week wel een beroep doen op onze meiden. Een aantal trainen hogerop mee en hebben al hun debuut gemaakt bij de senioren, o.a. bij D3, D4 en D5. Dit weekend mocht Isa onverwachts aansluiten bij D1. En nee, niet als Mini van de week maar als speelster en mocht aan het einde van de wedstrijd zelfs nog een paar punten spelen. En dan is een glimlach en een klein beetje trots toch op zijn plaats.

Nog geen reacties op bericht: "MB1 verliest met 2-3 van Lycurgus B1"

    Wil je reageren?