Revanche voor MB1 tegen Lycurgus MB2

Na de 2-3 verloren thuiswedstrijd afgelopen weekend tegen de meiden van Lycurgus MB2 mochten we dit weekend naar Groningen, Beijum om precies te zijn, om opnieuw aan te treden tegen dit team. We waren gebrand om het verlies goed te maken met in elk geval een overwinning. Het zou opnieuw een spannend potje worden. ’s Morgens meldde Lian zich ziek af en daarom werd Astrid van MB2 uit bed getrommeld om als 2e spelverdeelster mee te gaan. Thanks Astrid !

Bij aankomst het bekende ritueel. Ouders aan de bar, meiden in de kleedkamer en wachten tot het veld leeg is. Coach Koos zal allerlei bekenden en maakte een bij-praat-rondje. Lekker op tijd beginnen met de volgende meiden in de basis: Daniëlle als spellie en captain (wie ik? Ja jij !), Annika (inclusief blauwe plek) & Isa op mid, Isca als dia’tje en Floor & Vera op de buitenkant. De arbitrage, op het laatst opgetrommeld, vroeg ineens om opstelligsbriefjes die coach Koos natuurlijk niet zo 1 2 3 bij de hand had. Uiteindelijk kwam alles goed en konden we aan de bak.

Waar het aan lag, tja…… Flash startte niet scherp. Een snelle achterstand bleef op het bord staan de gehele set. Een dubbele wissel kwam, Laura kwam nog voor Annika, time-outs waren snel op en Flash verloor deze 1e set met 18-25. Dat was niet de bedoeling natuurlijk. In de 2e set één wissel in de basis, Abby voor Isca. Met een mooie serie opslagen zetten Isa ons op een ruime voorsprong. Flash had meer op orde en kon daardoor ook zelf punten maken. Ineens verbazing langs het veld! Wie sprong daar mee met een scherpe pass? Was dat Daniëlle? Kan ze dan toch springen??? Potjandikkie, inderdaad. Flash speelde deze set netjes uit en trok met 25-19 de stand weer gelijk.
In de 3e set kwam Laura voor Annika. Een snelle achterstand werd nu netjes weer omgezet in een paar puntjes voorsprong. Laura liet zien dat de omloopbal nu goed loopt, mede door het netjes verdedigen van Abby in de rally. Floor en Vera hadden de passing goed op orde (soms zelfs gewoon met hun 2-en) en hierdoor kwam Flash niet meer in gevaar. Astrid en Isca kwamen aan het einde met de dubbele wissel in het veld en Flash won verdiend deze 3e set met 25-21.

Nu op naar de 3-1, we hadden duidelijk geen zin in een 5e set deze keer. Maar Lycurgus dacht daar toch anders over. Zij namen weer een kleine voorsprongen hielden deze netjes vast tot 16-19. Daarna gaf Flash extra gas, mooie rally’s werden winnend afgesloten en bij 23-23 was het weer gelijk. Dubbele wissel er in, Astrid op serve, een mooi pingpong tafereel aan het net en daarna was Laura er klaar mee en joeg de bal naar beneden: matchpoint. Serve, kets en een feestje was het gevolg na het direct benutte matchpoint: 25-23 en dus een 3-1 overwinning. Dat voelde goed.

Revanche op Lycurgus en ook een beetje op ons zelf. Er was meer vechtlust, meer plezier en inzet en daar moeten de meiden het echt van hebben. Met deze uitslag blijven wij stevig op de 8e plaats staan en is het gat naar de nummer 9 nu 19 punten en naar de nummer 7 nu 9 punten. Komend weekend staat de return tegen Lycurgus MB1 op het programma, waar eerder met 1-3 van werd verloren. Kunnen de meiden dit opnieuw rechtzetten? We zien het volgende week om 12.00 in de eigen Parkstadhal. Publiek weer bedankt en tot volgende week!

Nog geen reacties op bericht: "Revanche voor MB1 tegen Lycurgus MB2"

    Wil je reageren?