MB1 verliest met 2-3

Na een verdiend weekje vakantie zijn de meiden afgelopen week weer lekker aan het trainen gegaan. Bezig met nieuwe dingen. We willen graag een snellere rallypass en zijn bezig met het uitbreiden van ons arsenaal qua aanvallen. Dus snellere ballen naar buiten en meer variaties op mid. Met hulp van o.a. onze super-mid Jessica zijn onze meiden daar donderdag goed mee bezig geweest. Dit weekend kwam de nummer 11 op bezoek, Lycurgus MB2. Punten waren dus welkom.

Eindelijk was Isca weer volledig inzetbaar na dik 2 maand Duimelotje te hebben gespeeld vanwege een blessure opgelopen begin januari tijdens de NOJK. Fijn dat je weer helemaal terug bent! Scheids Leon zat ook weer op de bok en we konden mooi op tijd beginnen. Flash kwam vanaf het begin niet in haar spel. Via 7-9 werd het 12-18 en een groot verschil dreigde. Toch vochten de meiden terug en wisten het nog spannend te maken. Helaas ging de 1e set toch verloren met 23-25. In de 2e liepen de meiden al snel weer achter de feiten aan. Veel eigen fouten en dus een 19-25 verlies in deze set.

In de 3e set liep het ineens veel beter. Iets meer servedruk en hierdoor kon Lycurgus hun mid niet meer aanspelen. En dat scheelde best wel. Flash maakte nu zelf ook meer eigen punten en bracht de eigen foutenlast naar beneden. Met 25-17 werd de 3e set gepakt, op naar de 4e set. En die werd lekker spannend. Beide teams gingen er vol voor, hoewel aan beide kanten mooie series werden afgewisseld met mindere series. Het was Flash die bij 23-23 als eerst op setpoint kwam en die ook direct binnen haalde: 2-2 en dus een beslissende 5e set.

In die 5e set liet de passing ons even in de steek en dat resulteerde in een 5-8 stand bij het wisselen van kant. Lycurgus liep uit naar 11-5 en iedereen dacht dat het zo wel gedaan was. Niets was minder waar en Flash knokte zich terug naar 11-11. Bij de stand 13-13 kostten 2 lullige ballen ons de set en dus de wedstrijd, een 2-3 verlies was het resultaat. In de stand blijft Flash op een 8e plek staan, 15 punten voor op de nummer 9 en 10 punten achter op de nummer 7. We blijven nog steeds omhoog kijken naar die 7e plaats, dat zit er gewoon in. Komende zaterdag zien we Lycurgus B2 weer, dan in Beijum te Groningen om 12.30 uur.

Nog geen reacties op bericht: "MB1 verliest met 2-3"

    Wil je reageren?