Flash MC2 – Oostermoer XC 1

Bijna een maand geen wedstrijden. Als ouders zijn we wel aan wat spanning toe. Maar zoveel spanning als vandaag hoeft nu ook weer niet pffffffff. Volgens mij waren de coaches en supporters meer uitgeput dan de speelsters. Flash staat 3e met 1 wedstrijd minder, Oostermoer staat 4e.

De eerste set begint dramatisch slecht, ondanks mooie smashes van Nienke en Esmee. De opslag gaat vaak mis. Aan het einde van de set herpakken ze zich en kunnen we met een goed gevoel aan de 2e set beginnen. De 1e set is verloren met 17-25. Loes duikt werkelijk op elke bal, mooi om te zien. Jet slaat de opslag rechtdoor langs de lijn. Dit levert flink wat punten op. De dames bouwen de aanval mooi op en spelen heel beheerst. Met een supersmash van Nienke lopen we uit naar 15-6. Myrthe haalt een bal van de grond en speelt ‘m mooi in het gat bij tegenstander. Maran speelt heel constant. Iets té, beetje meer risico zou goed zijn volgens de geleerden. Ik vergeet aantekeningen te maken zo mooi speelt MC2! Lachende meiden, hardere yells, tactische doortikballetjes en een stralende Margrietha. Setstand set 2: 25-13.

De derde set kan ik niks over schrijven, het was té spannend. We verliezen met 16-25. De vierde set komt het erop aan; we gaan voor 5 sets! Gelukkig eindigt set 4 inderdaad in ons voordeel 25-22. De vader van Myrthe merkt op dat dames de laatste set spelen aan de kant waar steeds gewonnen wordt. Deze trend zet zich inderdaad voort: set 5 wint Flash met 15-11. Het blijft nog even wennen aan het spelen met 4-2 systeem. Speelsters zoeken af en toe nog naar hun positie. Hopelijk is de griepgolf nu voorbij en kan iedereen de komende weken voluit oefenen tijdens de training. We hebben nog 3 wedstrijden te gaan en het team kan nog een mooie sprong maken. Niet in de ranglijst maar wel in hun ontwikkeling! De wedstrijdspanning stond de verslaggeving deze keer in de weg. Speelsters die ik niet genoemd heb maar er we bij waren: Britt, Eline en Aylin.

Nog geen reacties op bericht: "Flash MC2 – Oostermoer XC 1"

    Wil je reageren?