Om nog iets van te leren voordat het weekend aanbreekt voor Acute Hulp Flash D2

Zaterdag 3 februari had Acute Hulp Flash Veendam DS 2 een thuiswedstrijd tegen het beruchte Stentor DS 1. De vorige keer dat ze hiertegen moesten verliep het niet geheel soepel en kwam Flash verslagen thuis. Nu zagen ze dit liever andersom en na een prima warming-up begonnen ze om twee uur aan de eerste set.

Vanwege een blessure van Mirthe aan haar lies, was het voor de mits geen verassing wie erin stonden. Lotte en Esmee waren van plan om vier volle sets te knallen. Samen met Lianne, Leonie, Lisanne, Christa en vaste libero Danielle kon het spelletje beginnen. Het ging gelijk nek aan nek en het was duidelijk dat het ‘’game on’’ was voor beide partijen. In het midden van de set kwamen Esther en Leonie er nog in voor een dubbele wissel. Maar helaas was het Stentor die deze set aan het langste eind trok en verloren wij de set met 21-25.

Met dezelfde opstelling als in de eerste set begonnen de meiden in het veld met een opgeheven hoofd aan de tweede set, want ondanks dat we zojuist de eerste set hadden verloren was het zeker niet onmogelijk om nog te winnen. Echter kwam deze set moeilijk op start en nam Stentor het voortouw. Esther en Leonie kwamen er weer in voor een dubbele wissel maar ook dit was niet genoeg om in deze set nog de rollen om te draaien. Het leek wel alsof we niet alleen een andere set speelden maar ook een gehele andere wedstrijd. Deze set verliep al met al dus niet echt lekker en dat kon je terugzien in de score; we verloren hem met 12-25.

Na een peptalk ‘’Dat we toch echt wel beter konden dat dat we op dit moment lieten zien’’ brak de derde set aan. Deze leek al weer meer op de eerste set die werd gespeeld. Het was weer een leuk en spannend potje om te zien. De dubbele wisseling werd ook weer ingeschakeld en we speelden goed en met veel wilskracht om te winnen verder. Toch was het ons net niet gegund en verloren we, ondanks dat we wel goed hebben gespeeld, de derde set met 24-26.

Nou 1 setje konden op zijn minst wel pakken toch? Dat dachten wij nou ook en we speelden met deze instelling de laatste set. Maar toch verliep het allemaal niet heel erg top en maakten we wat onnodige fouten. Fouten die je je eigenlijk niet kunt veroorloven bij een wedstrijd als deze. We verloren deze set dan ook met 19-25.

Een spannende wedstrijd waar we allemaal lekker hebben gespeeld en we hebben gevochten tot aan het laatste fluitsignaal. Een volleybalverslag wat feitelijk aan de late kant, maar laten we het weekend ingaan met de gedachte dat verliezen op papier soms niet zo erg is als je met elkaar een goede en leuke wedstrijd hebt gespeeld. En dat was vorige week zaterdag tegen Stentor het geval! Op naar 10 februari waarbij we tegen Dio Bedum DS 2 moeten voor een volle 4-0 winst.

Nog geen reacties op bericht: "Om nog iets van te leren voordat het weekend aanbreekt voor Acute Hulp Flash D2"

    Wil je reageren?