Bijna stunt van Flash MB tijdens de NOJK.

Dit weekend stond voor vele teams de voorronde van de NOJK op de agenda, zo ook voor de B-meiden van Flash Veendam. Zij mochten voor dit toernooi afreizen naar het mooie Nieuwleusen om daar te proberen de halve finales te bereiken. Altijd een leuke uitdaging omdat je vaak niet weet wat het niveau is van de andere teams. Belangrijk is dan altijd uit te gaan van je eigen krachten. Het team, onder leiding van Daniëlle & Koos, bestond uit Astrid, Daniëlle, Ipek, Annika, Laura, Isa, Kelsey, Abby, Isca, Floor, Leah en Vera.

Rond 09.00 uur vertrok de stoet auto’s en een uurtje later waren we in Nieuwleusen. Direct maar even het niveau bekijken en al snel bleek dat de andere poule veel sterker was, maar ook dat wij echt kansen hadden in onze poule. Om 11.00 uur mochten we startten tegen Unicornus, een mis van D-, C- en B-meiden uit Spakenburg. Flash kwam deze wedstrijd eigenlijk niet in de problemen en won met 2-0 (25-16 en 25-13). De eerste horde was dus genomen. Aansluitend speelden we direct tegen Reflex uit Kampen. Dit was andere koek bleek al snel. Zij speelden met een heel snelle mid-aanval en onze blokjes en verdediging kon hier geen vat op krijgen. En als je dan zelf ook nog teveel eigen fouten maakt, heb je eigenlijk geen kans. Helaas een 0-2 verlies met de setstanden 21-25 en 14-25. Voor aanvang van deze wedstrijd raakte Isca geblesseerd aan haar duim en kon daardoor niet meer in actie komen.

Even een uurtje pauze om de inwendige mens te verzorgen om daarna rond 14.00 uur te spelen tegen De Meeuwen uit Zuidhorn. Een degelijk team dat weinig fouten maakte. Flash maakte die fouten helaas wel en daardoor hadden onze meiden weinig in te brengen. Eindstand 0-2 (14-25 en 20-25). Balen natuurlijk, de laatste poule wedstrijd moest nu gewonnen worden om alsnog de kruisfinale te mogen spelen. Die laatste wedstrijd ging tegen Flash Nieuwleusen. Na een paar duidelijke woorden van de coaches gingen de meiden voortvarend van start en al snel was duidelijk dat wij deze wedstrijd gewoon moesten winnen qua niveau. En dat deden de meiden dan ook met een snelle 2-0 (25-12 en 25-15). Na deze wedstrijd was al duidelijk dat wij 3e in de poule zouden worden en tegen de nummer 2 van de andere poule moesten kruisen.

Die nummer 2 werd uiteindelijk EVV uit Elburg met een aantal wel heel lange meiden in het team. En die lengte bracht ook veel slachtkracht met zich mee. Maar goed, de bal is/was/blijft rond en we zouden voor elk punt moeten vechten. En dat laatste deden we! EVV dacht de klus wel even snel te kunnen klaren, maar daar dachten onze meiden anders over. De snoeiharde ballen van EVV werden vaak vakkundig verdedigd en Flash kon de gehele 1e set steeds bijblijven qua stand. Bij 24-21 kwam EVV op 3 setpoints, maar die werden allemaal weggewerkt door ons. Toch ging deze alsnog naar EVV met 24-26. In de 2e set waren de rollen omgedraaid. Flash pakte een kleine voorsprong en wist deze steeds vast te houden. EVV ging zelf meer fouten maken en wij speelden gewoon goed. Vol durf werd er gespeeld en zo pakten we geheel verdiend de 2e set met 25-20 en sleepten er zo een beslissende set uit, welke tot de 15 zou gaan.

In deze 3e set bleek al snel dat onze batterijtjes leeg waren. Ondanks de peptalk van de coaches en de aanmoedigingen van de wissels en het publiek kon Flash helaas een snelle achterstand niet meer repareren en verloor deze 3e set met 5-15. Hierdoor gaat EVV door naar de halve finales. Lycurgus & De Meeuwen zijn als nummers 1 van de beide poules ook door, net als de nummer 2 van de andere poule (De Bevers). Even een kleine teleurstelling verwerken, dankbaar het applaus en de complimenten van het publiek in ontvangst nemen en snel even evalueren. Daniëlle & Koos gaven aan trots te zijn op deze meiden. Tot het laatst punt blijven vechten en alles geven, dat is mooi om te zien. Het is weer een nieuwe ervaring voor alle meiden. Deze prestatie hebben de meiden als team neergezet. We hebben het samen gedaan, en dat is een mooi resultaat. Geheel volgens traditie werd de dag afgesloten bij de Mac in Hoogeveen. Uiteraard moesten bij vertrek verschillende meiden weer uit de ballenbak gehaald worden (zusjes Dijkman weer). Namens het gehele team willen we alle supporters bedanken voor de steun deze dag. Het deed ons goed dat jullie er voor ons waren!

Nog geen reacties op bericht: "Bijna stunt van Flash MB tijdens de NOJK."

    Wil je reageren?