Peize H1 – Moekotte Flash H1

Nadat er dinsdag met 3-0 gewonnen werd in de beker, stond er afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Peize op het programma. Peize stond op een zesde plek in de competitie, een team dat we dus niet moesten onderschatten. De wedstrijd stond gepland om, hoe verzin je het, 21:00 uur. Door een wedstrijd die uitliep op ons veld werd dat nog uitgesteld met een half uurtje.

Het doel voor ons was om de stijgende lijn van de afgelopen wedstrijden door te zitten en met veel inzet en enthousiasme te beginnen. Dit lukte aardig. Wij namen een kleine voorsprong en het spel zag er prima uit. Met een voorsprong van vijf punten leek er niets aan de hand. Tot dat er bij ons wat foutjes inslopen en ineens was het 10-10. Het bleef gelijk op gaan, totdat Peize de vijftien punten bereikte. Flash gaf gas en er werden weer minder fouten gemaakt. Dichtbij de 25 nog een aantal punten voor Peize, maar de set kwam niet meer in gevaar: 19-25.

Als wij met dit spel de 2e set ingingen, was er niks aan de hand. Je voelt het al aankomen, dit gebeurde niet… Peize sloeg direct een gat van 5 punten, die niet weg gewerkt kon worden. Bij een stand van 13-5 waren de twee time-outs al gebruikt. Alles leek er op dat Peize deze set dik zou winnen bij een stand van 17-6 in hun voordeel. Bij 20-11 leek het toch echt wel gedaan. Maar wij bleven er voor gaan en bij Peize werd de druk groter en groter. En ineens stond daar 23-21 op het scorebord. Jammer genoeg was de energie een beetje weg en sloot toch Peize deze set winnend af: 25-23.

Terug naar de kant waar we de eerste set wel wonnen. We begonnen scherp en zo stond al snel een 0-7 voorsprong op het bord. Van 1-10 naar 12-16, het gat werd iets kleiner en het spel werd wat minder. Wij waren niet van plan om zo’n voorsprong weg te geven. Het gas ging er weer op en zo sloten wij deze set overtuigend en winnend af met 15-25.

Weer het zelfde verhaal als in de tweede set, net zo spelen als de vorige en we gaan met een 1-3 overwinning naar huis. En weer bleek dat makkelijker gezegd dan gedaan. Direct keken wij tegen een achterstand aan van vier punten. Na een time-out werd dit weg gewerkt en namen wij een kleine voorsprong. Toch bleef het constant gelijk op gaan en wisten Peize en wij geen gat te creëren. De wedstrijd werd nog maar eens een kwartier stil gelegd doordat de libero van Peize vervelend in botsing kwam en hierbij zijn middelvinger uit de kom raakte. Bij een stand van 20-22 en 23-24 leek het toch onze kant op te vallen. Maar nee, het mocht niet zo zijn. 27-25 voor Peize.

Flash is dit jaar zoals vaker gezegd erg bekend met het spelen van 5 setters. Gelukkig hebben we ook recent laten zien deze te kunnen winnen. Peize startte deze set sterker en dat resulteerde in een 8-5 stand voor hun bij de kant wissel. Zou het aan de kant liggen? Dan stonden wij nu aan de kant waar wij de 1e en 3e set wisten te winnen… Wij maakten weer wat meer punten en zo stond het 11-11. Hier sloegen wij een klein gaatje en dit werd niet meer weg gegeven. Eindstand 15-13 in het voordeel van Flash en zo een 3-2 overwinning. Hierdoor staan wij nu op de 3e plek in de 3e divisie.

De volgende wedstrijd is pas weer in 2018. Wij wensen jullie prettige kerstdagen en alvast een gelukkig en sportief Nieuwjaar!

Nog geen reacties op bericht: "Peize H1 – Moekotte Flash H1"

    Wil je reageren?