PRA Health Sciences Flash Dames 3 boeken knappe overwinning!

Zaterdag 9 december stond de thuiswedstrijd tegen Sudosa/Desto op de planning voor PRA Health Sciences Flash Dames 3. Sudosa/Desto stond als 5e op de ranglijst, maar dat zegt niks in deze lastige poule van de promotieklasse B. De top 2 is in deze klasse is bekend, maar de overige teams in deze klasse winnen en verliezen van elkaar. Voor ons de taak om uit te gaan van ons eigen spelletje en te kijken hoe ver we konden komen. De laatste twee wedstrijden waarin we strijdvaardig hebben gewonnen, gaven ons het vertrouwen.

Helaas kon Sabrina deze wedstrijd niet meedoen in verband met een blessure. Desondanks stuurde coach en trainer Harry de zeven meiden het veld in waarbij Esther van Dames 2 ons kwam ondersteunen als spelverdeelster. De eerste set werd er vrij goed gespeeld, maar de meiden uit Assen waren net iets alerter en verdedigde elke bal. Dit resulteerde in een 0-1 voorsprong voor Sudosa/Desto met een setstand van 20 – 25. Ondanks dat er niet slecht gespeeld werd, begonnen we de 2e set met een ander team. Harry paste de nodige wissels toe en dit pakte goed uit. We kregen meer servicedruk waar onze tegenstanders het zichtbaar moeilijker mee kregen en er werd beter uitverdedigd. De set ging gelijk op, maar we wisten nog net op tijd aan het langste eind te trekken. De 2e set werd gewonnen met 27-25. Dit gaf ons moed.

Ook in de 3e set werd er hard gevochten. Dit was ook echt nodig aangezien de jonge meiden van Sudosa/Desto een goede harde aanval hadden op alle posities. Er werden vaak lange rally’s gespeeld die vaak in ons voordeel uitpakte. De koppies van onze tegenstanders gingen meer hangen en met ons enthousiaste spel wisten we ook deze set te winnen met 25 – 23. De opdracht voor de vierde set was duidelijk. Zet de pass onder druk, blijf enthouasist spelen en blijf met name hard werken. Hard werken dat was het zeer zeker. Ook in deze set werd er goed gespeeld. Onze pass liep lekker en ook wij konden laten zien dat we beschikken over variaties in onze aanval. Deze set was net zo spannend als de twee sets ervoor. Wederom gingen we gelijk op, maar dit keer trokken de jonge meiden uit Assen aan het langste eind. Setstand 24-26.

Goed we moesten ons op gaan maken voor een laatste en beslissende 5e set. Het werd snel duidelijk dat beide teams graag met drie punten het veld wilde verlaten. Er werd door beide teams hard gevochten. Ondanks dat we met 0-3 achter kwamen te staan, waren wij die als eerste de 8 punten op het telbord hadden staan. Er werd van kant gewisseld. Gelukkig konden wij het geode spel volhouden en wisten we de voorsprong in deze set te behouden. Deze set werd door ons gewonnen met duidelijke cijfers. Setstand 15-9 en eindstand 3-2. De overwinning was in ieder geval een goed begin van de avond waarin Sinterklaas een laat bezoek bracht aan de Dames 3. Dit was overigens een erg geslaagde avond.
Bedankt Esther en supporters voor jullie steun.

Zaterdag 16 december spelen we de laatste (uit)wedstrijd van dit jaar tegen Set/up uit Balkbrug. We hopen deze lijn vast te houden en de punten mee te nemen naar Veendam.

Nog geen reacties op bericht: "PRA Health Sciences Flash Dames 3 boeken knappe overwinning!"

    Wil je reageren?