Meisjes C1 Schaatsmuseum Flash Veendam pakken wederom 5 punten in Sneek

Op het programma stond de uitwedstrijd tegen VC Sneek de nummer 3 op de ranglijst.

1e set

Snelle voorsprong maar na time out van Sneek een dipje wat terug te zien was in een redelijk aantal persoonlijke fouten, wel een ruime voorsprong. Voorsprong van gemiddeld 7 punten de gehele wedstrijd, waarbij er geen gevaar was voor set verlies. Gelukkig waren de speelsters van Sneek onder de indruk van de servicedruk en de tactische ballen waar ze geen antwoord op hadden.

Stand 25-17 winst.

 

2e Set

Met hetzelfde team aan de 2e set begonnen.. Sanne, Meike, Acelya, Chloë, Laura, Marith. Snelle time-out van Hemmo bij een stand van 3-0 achter om de boel weer op scherp te zetten. Werpt gelijk z’n vruchten af en komen terug in de wedstrijd. Sneek speelt hier goed op in en loopt toch verder uit. Gaat redelijk gelijk op met fouten over en weer. Vanuit een achterstand word er  geknokt voor iedere bal naar een verdiende voorsprong. Bij 12-12 wissel.. Marith eruit en Meike L. erin. Spannende fase waarin het gelijk op gaat of met minimale voorsprong. Een uitloop in de stand door servicedruk van Acelya en het smash geweld van Laura naar 23-19.

Set winst 25-19

3e

Begonnen met de basis van de 1e set. Moeilijk begin waarbij ook weer een minimaal verschil in de stand. Het kan alle kanten op winst, verlies of toch……  het blijft moeizaam gaan.  Wel worden we getrakteerd en geamuseerd met mooie rally’s.  Bij 17-18 weer de wissel Meike L voor Marit, nu loopt echter Sneek uit naar een voorsprong van 2 punten. Door een aantal persoonlijke fouten blijft Sneek verder uitlopen maar Flash vecht zich wederom terug in de wedstrijd naar 24-24. Meike serveert de wedstrijd uit naar 26-24.

4

Met een andere basis begonnen Meike L in plaats van Marit. Net als de voorgaande sets gaat het begin gelijk op met het verschil dat nu Flash de voorsprong heeft  Met een stand van 5-9 voorsprong verlaat Sanne het veld en komt Lisanne er voor in de plaats.  Lisanne zet in deze fase een mooie serie opslagen neer wat een uitloop van 11-17 betekend. Ook Chloë zet een mooie opslagserie neer en serveert de wedstrijd bijna uit. Stand 13-24. Sneek serveert de bal uit. Eindstand 15-25.

Weer een 4-0 overwinning met de koploper (DIO Oosterwolde) nog steeds in zicht.

Niet alleen de speelsters waren fanatiek maar ook de meegereisde supporters, waarbij het opviel dat er ééntje was die wel heel fanatiek zat te mompelen of een bal nu in of uit was, ik ga geen namen noemen maar het begint met een W en eindigt met IM.

Ook de snoepjes op de tribune gingen van hand tot hand, totdat deze bij Dick kwamen, daar bleven ze verdacht lang…….

 

Aanstaande maandag kunnen de dames weer aan de bak voor een moeilijke partij namelijk tegen de ouders, die zijn gebrand op een overwinning.

Nog geen reacties op bericht: "Meisjes C1 Schaatsmuseum Flash Veendam pakken wederom 5 punten in Sneek"

    Wil je reageren?