Schaatsmuseum Flash MC1 – Stânfries IJlst MC1

Het is zaterdag 9 december en het is koud. In de sporthal is het dan ook goed vertoeven en de supporters maken zich op voor weer een spannende wedstrijd. Klokslag 11:30 uur begonnen de dames met de warming-up. Geen idee of het door de nieuwe shirts komt, maar het inspelen gaat al fanatieker dan anders…Het ziet er goed uit en ieder barst van het zelfvertrouwen.

Eindelijk het is 12.00 uur en de wedstrijd kan beginnen. Stânfries uit IJlst, de nummer 7 van de competitie, is op papier een waardige tegenstander maar wel één die we willen winnen natuurlijk. En dan het liefst met 4-0.

Anders dan dat we gewend zijn, beginnen we de eerste set direct goed. Niet direct een achterstand maar we starten met 8 tegen 0 voor: bam! Dit mede door een prima reeks opslagen van Chloë. Vorige week moest Laura al trakteren met een serve-serie van (meer dan) tien punten achter elkaar. Volgende week hebben de meiden weer iets lekkers na de training.

De serve blijft lekker gaan en voordat we het door hebben staat het al 24 tegen 13. Pas nu begint de tegenstander wat vat op het spel te krijgen en komen er meerdere rally’s. Het wordt uiteindelijk 24 -17 en dat is een lekker begin.

Bij de tweede set is de eerste opslag ronde niet al te best,  waardoor de wedstrijd gelijk opgaat. Het is 9-9 wanneer onze dames zich realiseren dat er even een tandje bij moet. Hemmo begint wat te zweten en onrustig te worden, maar dat is uiteindelijk niet nodig. We pakken deze set nog redelijk eenvoudig met 25-16.

De derde set begint ronduit slordig. We staan zelfs achter, totdat Sanne er met haar opslag weer een voorsprong van weet te maken. We liepen 2 punten achter en nu hebben we weer een voorsprong van 13 tegen 9. We laten ze niet meer terugkomen en walsen over Stânfries heen met 25-13. Het spel is mooi om te zien en je ziet dat de aanvallen er steeds beter uitkomen. Het zelfvertrouwen is nu zo enorm, dat we zonder angst de vierde set ingaan.

Zoals verwacht slachten we de tegenstander helemaal en pakken we ook de vierde set met 20-8. Door dit mooie resultaat staan we op een uitstekende tweede plek met maar twee punten achterstand op de nummer één. We verheugen ons nu al op de wedstrijd tegen de koploper op 20 april, want die willen we pakken (en kampioen worden?).

Het is een prima wedstrijd geweest met complimenten aan alle speelsters. Wij als supporters (en dat zijn er telkens best wel veel) zien het elke week beter worden. Op naar Sneek !

 

 

Nog geen reacties op bericht: "Schaatsmuseum Flash MC1 - Stânfries IJlst MC1"

    Wil je reageren?