MB1 verliest onnodig

Dit weekend mochten de meiden van Flash MB1 aantreden tegen Lycurgus MB1 in Beijum, Groningen. Op vele fronten een weerzien met bekenden. Jaël, vorig seizoen nog uitkomend voor Flash, speelt bij Lycurgus. Vele meiden kennen elkaar van de RTC en beide coaches kennen elkaar van hun DFS-tijd in Hoogezand. Eens zien wat de wedstrijd zou gaan brengen tussen twee teams die in de stand dichtbij elkaar staan.

Vrijdag had MB1 nog een tegenslag te verwerken gehad. Laura blesseerde zich bij een blok-actie en heeft nu een scheurtje in haar linker pinkie. Met Pinkie-winkie tot aan de elle boog in het gips, moet ze helaas een paar weken toekijken. Hopen dat ze op tijd hersteld is voor de NOJK op 6 januari ’18. Als vervanger kwam Kelsey uit MB2 laag aanvliegen vanuit Assen waar ze eerst met B2 moest spelen. Bij het verzamelen op de parkeerplaats zagen we een auto waaruit een sjaal hing van de tegenstander. Een beetje jammer en de dader (papa Jos) mocht direct achterin de auto plaatsnemen in het kinderzitje. Rond 11.30 was iedereen in de sporthal en konden de bekende rituelen beginnen.

Onder leiding van een prima fluitende Mello gingen de volgende meiden van start: Lian als spellie en Abby als dia’tje, Annika & Isa als midjes en Isca & Floor mochten buiten spelen. Flash startte niet best, veel onnodige fouten en teveel eerste opslagfouten. Tja, daar win je geen sets mee. Vera kwam er in voor Floor, Flash stapelde fout op fout en verloor kansloos de 1e set met 14-25. In de 2e set bleef Vera staan en ook nu kwam Flash snel op een grote achterstand van meer dan 10 punten. Snel waren de time-outs foetsie en even later kwam Kelsey op de dia voor Abby in het veld. Floor werd 2x gebracht voor de passing (voor de midjes) en ineens ging Flash goed spelen. Servedruk, pass lag goed en er werd ineens gescoord. Helaas toch een 20-25 verlies in deze set.

In de 3e set bleef Kelsey staan op de dia, Daniëlle ging spellie spelen en Floor kwam voor Isca in het veld. Lang hielden beide teams elkaar in evenwicht met goed spel aan beide kanten. Bij 18-19 kwam de bekende dubbele wissel en even later serveerde Floor ons naar 24-20. Lycurgus pakte nog één puntje, verder kwamen ze niet en zo werd het 25-21 voor de meiden van Flash. Met weer de basis van de 3e set in het veld was de 4e set echter weer niet goed. Ondanks dat Annika de meest onmogelijke ballen nog achter het blok weghaalde en Lian even als soort van libero in het veld kwam, waren de meiden niet bij machte de setwinst binnen te halen. Ook een dubbele wissel aan het einde bracht geen resultaat. Gevolg: 16-25 voor Lycurgus en dus een 1-3 verlies voor Flash.

Jammer, dit was niet nodig geweest wanneer de meiden hadden gespeeld zoals ze kunnen. In de korte nabespreking zei één van de meiden: “ik herkende ons eigen team niet”. Die woorden zeggen genoeg. Komende week alleen trainen op de dinsdag, donderdag zijn beide hallen dicht helaas. Zaterdag komt Bolsward op bezoek, het is aan de meiden om te laten zien wat ze in eigen huis hebben. De foto’s bij dit verslag zijn gemaakt door mama Detty, dank daarvoor. Het team bedankt bij deze Kelsey nogmaals voor het meespelen!

Nog geen reacties op bericht: "MB1 verliest onnodig"

    Wil je reageren?