MB1 speelt goed, maar verliest toch

Dit weekend stond voor Flash MB1 weer een wedstrijd tegen één van de top 3 van de ranglijst op het programma, S.V.I. B1 uit Zwolle. Gezien de uitslagen tegen de andere teams, geen makkelijke tegenstander. Flash had deze week prima staan trainen en de meiden hadden er zin in. Iedereen was fit en met scheids Leon op de bok konden we om 12.00 uur starten.

Daniëlle mocht als spellie beginnen vandaag en trof Isca op haar dia’tje. Laura & Isa startten als midjes en Floor & Vera op de buitenkant. Vanaf het begin bleek dat S.V.I. niet voor niets mee bovenaan staat. Ontzettend weinig fouten en zeer verzorgd spel. Toch speelde Flash vanaf het begin niet slecht, echt niet. Er werd goed geserveerd, prima spelverdeling en aanvallend ook met lef. Maar ja, als de tegenstander dan toch net even iets beter is……. De eerste set ging nipt met 22-25 verloren.

In de 2e set hetzelfde beeld. Beide teams speelden goed. De meiden van Flash voerden hun opdrachten prima uit. Vera stond als een beest te serveren en verdedigend hadden we veel ballen van de vloer. Aan het net waren we soms net even te lief en daar wisten de meiden uit Zwolle wel raad mee. Scheids Leon kreeg het deze set opnieuw aan de stok met de coach van S.V.I. met als gevolg een terechte gele kaart voor de coach. Opnieuw was S.V.I. de slimste in de big points en trok zo de 2e set over de streep met 25-19.

In de 3e set met intussen Lian, Abby en Annika in het veld ging prima. Opnieuw werd er gevochten voor elke bal. Het publiek genoot zichtbaar en wist e mooie punten van beide teams te waarderen. Bij 22-24 serveerde Floor ons naar een gelijke stand. Bij 26-26 waren we net even niet gehaaid genoeg om de punten te maken en zo verloren we de 3e set ook: 26-28. Daarna was het lampje uit bij de meiden. Koppies gingen hangen, de energie was weg en dat is het lastig coachen. Bij 3-12 al beide time-outs verbruikt en we maakten teveel onnodige fouten. Toch wisten de meiden nog één keer hun reserves te vinden en gaven nog één keer alles. Dat resulteerde nog in 18 punten in de 4e set.

Helaas dus een 0-4 nederlaag tegen een prima team wat zeker mee gaat strijden om het kampioenschap in de MB-Topklasse. Het is jammer dat we de 3e set niet pakten, dan was het wellicht een heel ander verloop geworden. Nu komt de 0-4 even hard binnen. Toch was coach Koos wel heel tevreden over de inzet van zijn meiden in de eerste 3 sets. Hij gaf de meiden ook mee om deze sets te onthouden en weer mee te nemen naar de volgende trainingen en wedstrijd. Het is mooi om te zien dat waarop getraind wordt, zoals posities en blok / verdediging, eigen gaat worden. Ook de ouders gaven aan genoten te hebben van de wedstrijd. Komende zaterdag gaan we naar Groningen om de strijd aan te gaan met Lycurgus MB1. De foto’s bij dit verslag zijn gemaakt door Berry Scholten, waarvoor dank!

Nog geen reacties op bericht: "MB1 speelt goed, maar verliest toch"

    Wil je reageren?