Dames 4 pakt het eerste puntje van Donitas af!

Dames 4 pakt het eerste puntje van Donitas af

Vorige week in Bedum verloren de dames met 4-0 van de nummer 2. Hier hadden we graag wel een puntje willen halen. Afgelopen zaterdag mocht dames 4 tegen de koploper Donitas spelen. Aangezien we bij Dio met 4-0 verslagen werden, zagen we deze wedstrijd somber in. ‘Gewoon lekker spelen’ was het motto. Hiermee gingen we dan ook de wedstrijd in.

In de eerste set begonnen we met Edith, Marjon, Joke, Nadine, Malena, Demi en Rachelle als libero. We begonnen meteen met een mooie voorsprong, wat we in eerste instantie niet verwacht hadden en werden super enthousiast. Er werd gevochten in de verdediging en de ballen werden tactisch ingebracht. De sterke aanvalsters van Donitas konden hun ballen niet volledig kwijt. Ook stond het block op de juiste plek, waardoor Nadine en Joke de sterke buitenaanvalster twee keer achter elkaar afblokkeerden. Na een voorsprong van 17-10 hadden we het gevoel dat deze set niet meer mis kon gaan. Toch liep dit nog een beetje anders. Een speelster van Donitas met sterke serve zorgde ervoor dat de pass bij ons niet meer liep, waardoor ze bij kwamen tot het 21-21 stond. Vervolgens liep de set gelijk op met Flash op een punt voorsprong. Wat een spanning. Uiteindelijk wonnen we deze set met 30-28! Iedereen schreeuwde het uit van vreugde en Marjon maakte blijdschapssprongetjes. De eerste punt op de koploper was binnen!

In de tweede set lieten we de opstelling staan. De meiden van dames 4 zaten vol adrenaline, maar deze set kwam Donitas meer in het spel. Ook de serve, die in de eerste set aan onze kant zo goed ging, zakte wat af. Hoewel we vochten voor de ballen, liep Donitas steeds verder uit. We probeerden nog wat puntjes te pakken, maar de koppies aan onze kant gingen steeds verder hangen. Deze set verloren we dan ook met 14-25.

In de derde set bedacht Sheralynn dat het misschien handig was om wat nieuwe energie in het veld te zetten. Leah kwam op de positie van Demi te staan en Hillegonda op de plek van Malena. Ook kwam Sheralynn zelf het veld in voor Edith. De euforie uit de eerste set was een beetje verdwenen uit het team en we probeerden nog puntjes te pakken. Ook in deze set begon Donitas helaas op voorsprong die zij steeds verder uitbreidden. Vanuit onze kant werden er nog wat mooie ballen ingeslagen en tactisch ingebracht, maar het mocht niet baten. Deze set verloren we met 12-25.

De vierde set, wellicht konden we deze nog pakken? Marjon ging naar de diagonaal, waarvoor Nadine naar de kant ging. Ook Joke ging naar de kant voor Malena. “3-2, dat zou mooi zijn om het ego van Donitas wat naar beneden te halen.” zei Nadine nog tegen Joke. Hoewel we deze set op zich goed oppakten, stond Donitas toch weer op voorsprong. Nadine werd er nog ingewisseld voor Marjon op de diagonaal, maar toch wilde het niet helemaal lukken. De 3-2 zat er helaas niet meer in. Door het knokken de hele wedstrijd door waren we simpelweg wat moe geworden. Deze set verloren we uiteindelijk ook met 18-25.

Hoewel we deze wedstrijd verloren hebben, hebben we absoluut niet slecht gespeeld. Er werden ballen overgenomen en gevochten voor elkaar. Achterin het veld werd er gestuurd waar de dames het beste konden staan en het enthousiasme uit de eerste set zat toch nog in ons achterhoofd. Flash dames 4 heeft het eerste puntje van de aldoor met 4-0 winnende Donitas afgepakt en ik vind dat we daar al trots op mogen zijn. Volgende week mogen we in Groningen weer aan de bak tegen Oranje Nassau, hopelijk tot dan!

Nog geen reacties op bericht: "Dames 4 pakt het eerste puntje van Donitas af!"

    Wil je reageren?