Winst en verlies voor Flash Veendam dames 1.

De afgelopen dagen stonden er 2 wedstrijden op het programma voor het eerste damesteam van Flash Veendam. Donderdagavond mochten de meiden thuis een wedstrijd spelen tegen Krathos dames 1 uit Hoogezand. Deze wedstrijd behoorde tot de bekercompetitie en werd eenvoudig met 3-0 gewonnen door de thuisploeg. Flash kwam de hele wedstrijd niet in gevaar, het klasse verschil was duidelijk zichtbaar en de wedstrijd was dan ook binnen een uur gespeeld. Maar afgelopen zaterdag stond er duidelijk een andere tegenstander aan de andere kant van het net.

Om 10.30 uur vertrokken de meiden uit Veendam naar Groningen voor een wedstrijd tegen Donitas dames 4. Een team dat slecht begonnen is aan de competitie maar inmiddels in een goede flow terecht is gekomen. Taak voor Flash om een einde te maken aan deze goede reeks maar helaas gebeurde het tegenovergestelde.

Was het het vroege tijdstip, de temperatuur in de hal of de lange wandeling vanaf p238; misschien een combinatie van maar Flash begon niet goed aan de wedstrijd. Er werden veel eigen fouten gemaakt en de ballen die over het net gespeeld werden, waren een makkelijke prooi voor Donitas. Daardoor konden de Groninger aanvallers er lustig op los slaan en werd Flash veroordeeld tot het verdedigen van hard geslagen ballen. Ook de serve druk liet te wensen over terwijl dat in de voorgaande wedstrijden juist een effectief wapen was. Vanaf het begin keken de meiden daardoor al tegen een achterstand aan, weliswaar kwamen ze aan het eind nog een beetje terug maar het was niet genoeg. Donitas won de eerste set met 25-18. In set twee waren de rollen compleet omgedraaid. Flash kreeg de ballen nu ineens wel op de grond en Donitas maakte veel persoonlijke fouten. Hierdoor stond het binnen no-time 1-1 in sets. In het begin van set 3 kon flash het goede spel van de tweede set vasthouden. Hierdoor stonden ze telkens 1 of 2 punten voor. Maar aangekomen bij de Bigpoints ging het helaas mis. Van 21-19 voor, naar 23-21 voor, naar 23-23 gelijk.. U voelt hem al aankomen, de derde set ging alsnog naar de thuisploeg. Deze mentale klap kwamen de meiden niet meer te boven in de vierde en laatste set. Hét lukte niet meer en bij Donitas lukte hét wel. De laatste set werd verloren met 25-19 en daarmee was de eerste verliespartij een feit. De flow van Donitas dames 4 duurt voort en de flow van Flash is helaas even verdwenen. Gelukkig krijgt het team van Henk een week extra de tijd om de flow terug te vinden, de volgende wedstrijd wordt weer veilig en vertrouwd in de eigen Parkstadhal gespeeld op zaterdag 25 november. Om 16.00 uur moeten de dames aan de bak tegen de Bevers uit Lemelerveld en het team hoopt bij die wedstrijd weer op de steun van het publiek.

Nog geen reacties op bericht: "Winst en verlies voor Flash Veendam dames 1."

    Wil je reageren?